Iisalmi saa takaisin aamujunansa

Pikajuna_vauhdissa

Kuva: VR Group

Parivuotisen taistelun tuloksena elinkeinoelämän toimijoille ja muille alueen asukkaille tärkeäksi muodostunut Kajaani – Iisalmi – Helsinki aamujuna aloittaa jälleen liikennöinnin 27.3.2018alkaen. Junavuorojen takaisin saaminen on monella tapaa positiivinen asia koko seudun kannalta.

Junayhteys Iisalmesta Helsinkiin on ollut katkolla vuodesta 2015, jolloin ensin väliaikaiseksi ilmoitettu liikennöinnin keskeytys jäikin pysyväksi. Aamujuna on tärkeä erityisesti liikematkaajille, sillä se mahdollistaa asioinnin Helsingissä yhden päivän aikana. Junavuoron palauttamiseksi on tehty laajalla rintamalla yhteistyötä ja se on ollut esillä monissa yhteyksissä niin julkisessa keskustelussa kuin edunvalvontatapaamisissa ministeriöiden kanssa.

Juna liikennöi jatkossa pääsääntöisesti tiistaista perjantaihin siten, että se lähtee Iisalmesta klo 4.33 ja on perillä Helsingissä klo 9.39. Illan paluuvuoro puolestaan lähtee Helsingistä klo 19.19 ja saapuu Iisalmeen klo 0.27.

Bookmark the permalink.