PayiQ Tickets käyttöön Pietarin metrossa

porodozhnik

PayiQ laajentaa liikentoimintaansa Pietarissa mahdollistamalla Porodozhnik matkakorttien mobiilin lataamisen.

Podorozhnik matkakortti on nopea tapa maksaa joukkoliikenteestä ilman käteistä ja sen käyttö alkoi Pietarissa vuonna 2011. Kortilla on yli 6 miljoonaa käyttäjää ja päivittäin tehdään noin 1,5 miljoonaa matkaa. Nyt Podorozhnik kortin voi ladata PayiQ Tickets mobiilisovelluksella, jonka on kehittänyt suomalainen älykkään liikkumisen finanssiteknologiayhtiö PayiQ.

Uusi palvelu on tarjolla Android- ja iOS-puhelinten käyttäjille. Ennen kuin sovelluksella voi ladata matkakorttia, täytyy palveluun rekisteröityä ja lisätä maksukortin tiedot. Tiedot täytyy antaa vain kerran, mikä tekee sovelluksen käytöstä yksinkertaista ja helppoa. Palvelu toimii pilvessä Venäjän alueella. PayiQ Tickets on kuitenkin kansainvälinen tuote. Kun palveluun on kerran rekisteröitynyt, voi sovelluksella ostaa lippuja useissa Euroopan kaupungeissa.

“Pietarin liikennekomitea on hyvin kiinnostunut ottamaan käyttöön PayiQ Tickets sovelluksen käteisen korvaavana maksutapana kaupungin joukkoliikenteessä” sanoo Pietarin liikenteen kehittämisen ja innovatiivisten teknologioiden osastopäällikkö.

”Olemme hyvin tyytyväisiä siitä, että PayiQ Ticketsin käyttö laajenee Pietarissa näin nopealla aikataululla. Aloitimme yhteistyön Pietarin liikennekomitean kanssa viime kuussa julkaisemalla mobiilisovelluksemme raitiovaunun kertalippujen ostoon. Nyt sovelluksellamme on mahdollista ladata suosittua metron Porodozhnik matkakorttia” kertoo PayiQ:n toimitusjohtaja Tuomo Parjanen, ja jatkaa: ”Pilvipohjainen teknologiamme mahdollistaa helpon ja kustannustehokkaan siirtymisen perinteisistä lipuista dynaamisiin tuotteisiin ja palveluihin. Asiakkaamme saavat kokonaisvaltaisen ratkaisun ilman kalliita tuotekehitys- ja ylläpitokuluja. Sen edut käyttäjille ovat helppous ja yksinkertaisuus – kaiken voi hoitaa älypuhelimella.”

Bookmark the permalink.