Haukivuoren juna-aseman lakkauttaminen heikentää palvelujen saatavuutta huomattavasti

Liikenne- ja viestintäministeriö on antanut VR-Yhtymälle luvan lopettaa liikennöinti Haukivuoren juna-asemalle. Junaliikenne loppuu Haukivuorella 11.8.2014 alkaen.

VR:n tiedotteen mukaan Haukivuoren matkustajamäärä on keskimäärin 40 henkilöä/päivä. Saman vuosittaisen matkustajamäärän kuljettamiseen tarvittaisiin 50 hengen busseja 300 kpl. Myös bussiliikennettä ollaan vähentämässä koko Itä-Suomessa. Elokuun alussa lakkautetaan 200 bussivuoroa. Nykyiset bussivuorot on suunniteltu koulujen aikataulujen mukaan ja niitä on vain koulupäivinä. Viikonloppuisin ei ole mitään bussiliikennettä.

Haukivuori on osa Mikkelin kaupunkia ja Haukivuoren asukkaiden peruspalveluista suurin osa on haettava Mikkelistä, kuten hammaslääkäri, sairaala- ym. terveydenhoitoon sekä sosiaalihuoltoon liittyvät palvelut. Myös kaikki erikoiskaupat ovat Mikkelissä.

Väestön ikärakenne on alueella melko korkea. Juna on usealle vanhemmalle ihmiselle ollut ainoa mahdollisuus päästä palvelujen luo ja myös tapaamaan sukulaisiaan julkista liikennettä käyttäen.

Itä-Suomen aluehallintovirasto lähetti kesäkuussa kirjallisen vetoomuksen VR-Yhtymälle juna-aseman säilyttämisen puolesta. Ylijohtaja Elli Aaltonen on myös omassa blogissaan tuonut esille velvoiteliikenteen merkitystä peruspalvelujen saatavuuden turvaamiseksi Haukivuoren asukkaille.

Itä-Suomen aluehallintoviraston lausunto ministeri Risikolle Haukivuoren juna-aseman lakkauttamisesta