Caverion jatkaa VR Groupin kiinteistöjohtamisen yhteistyökumppanina -Palvelu kattaa kiinteistöt Helsingistä Kolariin

Helsingin rautatieasema

Caverion jatkaa VR Groupin kiinteistöjohtamisen yhteistyökumppanina – palvelu kattaa kiinteistöt Helsingistä Kolariin

Caverion ja VR Group ovat tehneet sopimuksen yhteistyön jatkamisesta kiinteistöjohtamisen palveluissa. Caverionin palvelut kattavat ympäri maata sijaitsevat VR Groupin kiinteistöt, joiden kokonaispinta-ala on yli 500 000 neliömetriä.

”Olemme tyytyväisiä, että yhteistyömme Caverionin kanssa jatkuu. Meille on tärkeää, että saamme maanlaajuisesti osaavaa ja laadukasta palvelua. Caverion tuntee hyvin toimialamme ja myös meidän asiakkaamme ja pystyy tarjoamaan toimintaamme hyödyttäviä digitaalisia palveluita, joilla otamme selkeän digiloikan aiempaan toimintaan verrattuna. Kun ajantasainen raportointi on aina vaivattomasti saatavilla, se lisää toiminnan tehokkuutta ja läpinäkyvyyttä. Arvostan myös Caverionin kustannustehokasta toimintatapaa, joka näkyi menestymisenä julkisen hankintamenettelyn mukaisessa kilpailutuksessa”, sanoo VR Groupin kiinteistöjohtaja Juha Antti Juutinen.

Käytännön toiminnan ohjauksessa ja raportoinnissa otetaan käyttöön Caverionin kehittämä digitaalinen alusta Caverion SmartView. Se kokoaa yhteen kaikki kiinteistöjohtamisen keskeiset toiminnot ja tiedot. Ajantasainen tilannekuva on aina käytettävissä, mikä lisää kiinteistön johtamisen ennustettavuutta ja toiminnan tuottavuutta. Henkilöstö pystyy keskittymään arvoa tuottavaan asiakastyöhön, kun raportointi on pitkälle digitalisoitu ja automatisoitu.

Digitaalisuus vie kumppanuuden seuraavalle tasolle

Caverion on vuodesta 2015 lähtien vastannut VR Groupin yhteistyökumppanina eri puolilla Suomea sijaitsevien kiinteistöjen palveluiden johtamisesta ja asiantuntijapalveluiden tuottamisesta. VR Groupilla on noin 130 kiinteistöä ja 270 rakennusta, joihin sisältyy muun muassa asemarakennuksia, toimistoja, konepajoja ja varikoita. Caverion hoitaa palveluiden johtamiseen, kiinteistöjen kunnossapitotoimenpiteiden suunnitteluun ja toteutukseen sekä talouden seurantaan liittyviä tehtäviä.

”Olemme iloisia, että VR Group luottaa palveluihimme ja yhteistyömme jatkuu jo pitkäaikaisena kumppanuutena. Olemme sitoutuneet tuottamaan VR:lle korkealaatuista palvelua valtakunnallisen toimipisteverkostomme kautta ja kehittämään kumppanuuttamme seuraavalle tasolle. Tuomme Caverion SmartView:n digitaaliset mahdollisuudet käytännön toimintaan”, Caverion Suomen liiketoimintajohtaja Laura Karotie sanoo.

Lue lisää kiinteistöjohtamisen palveluistamme

Caverion VR:n kiinteistökumppaniksi

Caverion ja VR Group ovat tehneet sopimuksen VR:n kiinteistöjen palveluiden johtamisesta ja asiantuntijapalveluista. Sopimus on valtakunnallinen ja sen piiriin kuuluvat kaikki VR:n kiinteistöt, kokonaisalaltaan noin 630 000 m2. Sopimus astuu voimaan syyskuun alussa ja on voimassa 31.8.2016 saakka, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Caverion vastaa VR:n eri puolilla maata sijaitsevien kiinteistöjen palveluiden johtamisesta ja asiantuntijapalveluiden tuottamisesta valtakunnallisen toimipisteverkostonsa kautta.

”Isännöintipalvelut ovat tärkeä osa VR:n kiinteistöyksikön omille liiketoiminnoille ja ulkopuolisille vuokralaisille tuottamia palveluja. Toimintaympäristömme on todella mielenkiintoinen: Helsingin päärautatieaseman asiakaskokemuksesta aina Pendolino-junien jäänsulatusjärjestelmiin”, toteaa VR:n kiinteistöpäällikkö Juha Antti Juutinen.

”Olemme iloisia alkavasta yhteistyöstä VR:n kanssa. Sopimus on meille merkittävä ja se tukee Caverionin strategian mukaista kasvua palveluiden johtamisessa. Näemme, että rataverkoston tilojen ja alueiden viihtyisyys ja tekninen toimivuus ovat VR:lle erittäin tärkeitä ja haluamme tuoda osaamisemme VR:n käyttöön tällä merkittävällä alueella”, kaupallinen johtaja Ville Tamminen Caverionista sanoo.

VR kuuluu Caverionin julkisen sektorin asiakassegmenttiin.