Tässä tulee 7 000 tonnin superjuna Mörkö – liikenteen päästöjä merkittävästi vähentävä Suomen kilpailukyvyn kirittäjä

VR Transpointin transitoliikenteessä ajava Mörkö-tavarajuna vastaa lähes sataa rekkaa. Junakoon kasvattaminen tehostaa tavarajunaliikennettä, vähentää päästöjä ja parantaa Suomen transitoliikenteen kilpailukykyä.

VR Transpoint on tuonut Suomen raiteille jälleen uuden jättimäisen tavarajunan. 7 000 tonnin painoisessa junassa on peräti 80 vaunua, ja pituutta sillä on noin kilometri. Mörkö-nimen itseoikeutetusti ansainnutta junaa vetää kaksi Vectron-sähköveturia, ja se liikennöi Vainikkala–Hamina-välillä Suomen transito- eli kauttakulkuliikenteessä.

”Olemme testanneet useita 7 000 tonnin junia viime kesästä lähtien. Nyt meillä on kokemusta näin painavan junan toimintavarmuudesta eri olosuhteissa niin kesä-, syksy- kuin talvikeleillä. Tämä on erittäin tärkeää, kun tavoittelemme uusien sähkövetureidemme maksimivetokykyä”, VR Transpointin johtaja Martti Koskinen kertoo.

Junan nimi valittiin VR:n sisäisessä nimikilpailussa tulleista ehdotuksista. Tavarajunien kuningasta verrattiin ehdotuksissa niin satuolentoon kuin legendaariseen jääkiekkosankariin.

Enemmän rahtia, vähemmän päästöjä

Junapainon edellinen Suomen ennätys tehtiin lähes tasan vuosi sitten keväällä. Tuolloin niin ikään Vainikkala–Hamina-välillä pilotoitiin 6 000 tonnin painoista junaa, jossa oli 66 vaunua. 1000 tonnin lisäys junan painoon on huomattava. Mörkö-juna vastaa täydessä kuormassa peräti 92 rekkaa, siinä missä sen edeltäjä vastasi 79 rekkaa.

Tärkeintä junakokojen kasvattamisessa ei kuitenkaan ole ennätysten rikkominen, vaan rautatiekuljetusten energiankulutuksen ja päästöjen vähentäminen. Junaliikenne on jo lähtökohtaisesti yksi puhtaimmista tavoista liikuttaa tavaraa ja junaliikenteen hyvä energiatehokkuus perustuu sen suureen rahtikapasiteettiin. Mitä isompia junia raiteilla liikkuu, sitä enemmän rahtia niillä pystytään kerralla kuljettamaan.

Transitoliikenteen kilpailukyky vaatii suurempia junia

Vectron-sähkövetureiden paremman vetokyvyn myötä VR Transpoint on voinut vähitellen kasvattaa junakokoja, mikä tehostaa huomattavasti myös Suomen kautta kulkevaa tavaraliikennettä. Venäjällä käytetään yleisesti hyvin pitkiä tavarajunia, jotka on aiemmin jouduttu pilkkomaan Vainikkalassa useaksi erilliseksi junaksi. Sähkövetoisen liikenteen edistäminen ja akselipainon korotus ovat erittäin tärkeitä tavaraliikenteelle. Mikäli junakokoja halutaan kasvattaa vielä tulevaisuudessakin, tulee ratainfran kantavuuksia korottaa.

”On huomattavasti tehokkaampaa, kun voimme ajaa Venäjältä saapuvat junarungot sellaisenaan satamaan. Suurempien kuljetusten lisäksi tämä vaikuttaa VR Transpointin kilpailukykyyn positiivisesti, ja myös Suomen transitoliikenne koetaan entistä kilpailukykyisempänä vaihtoehtona”, Koskinen sanoo.

Katso video: 7 000 tonnin superjuna Mörkö 

VR Groupin toimitusjohtaja vaihtuu

VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson

VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson on irtisanoutunut tehtävästään siirtyäkseen Aspo Oyj:n toimitusjohtajaksi. Jansson siirtyy uuteen tehtävään viimeistään lokakuun alusta 2021. Uuden toimitusjohtajan haku käynnistyy välittömästi.

VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson on valittu Aspo Oyj:n toimitusjohtajaksi. VR Groupin hallitus käynnistää uuden toimitusjohtajan hakuprosessin välittömästi. Rolf Jansson siirtyy uuteen tehtäväänsä uuden toimitusjohtajan tultua valituksi, tai viimeistään kuuden kuukauden irtisanomisajan kuluttua.

”Haluan kiittää Rolf Janssonia erinomaisesta työstä VR-konsernin kehittämiseksi kilpailukykyiseksi ja moderniksi rautatieoperaattoriksi. Rolf on työskennellyt VR:llä jo vuodesta 2009 erilaisissa liikkeenjohdon tehtävissä, viimeiset viisi vuotta toimitusjohtajana. Onnittelen Rolfia uudesta haastavasta tehtävästä ja toivotan parhainta menestystä jatkoon”, sanoo VR Groupin hallituksen puheenjohtaja Kjell Forsén.

”Vuodet VR:llä ovat olleet antoisia ja monipuolisia. Aivan erityisesti haluan kiittää kaikkia kollegoita ja koko henkilökuntaa näistä hienoista vuosista. Yhteinen matkamme asiakaskokemuksen parantamiseksi ja yhtiömme kilpailukyvyn kehittämiseksi niin raiteilla kuin maanteilläkin on ollut tuloksellinen. Siirryn hyvillä mielin uuteen tehtävään, kun tiedän, että VR:llä on hyvät edellytykset menestyä jatkossakin”, sanoo väistyvä toimitusjohtaja Rolf Jansson

”VR jatkaa vielä toistaiseksi Rolfin johdossa, ja kaikki kehityshankkeet jatkuvat normaalisti. Uuden toimitusjohtajan valinnasta kerrotaan heti, kun hakuprosessi saadaan päätökseen”, toteaa Kjell Forsén.

Rautatiealan Unioni Ry:n mielenilmaisu vaikuttaa merkittävästi liikenteeseen -Kaikki lähijunat peruttu 18.-19.3.2021

© VR Group

Rautatiealan Unioni Ry (RAU) on ilmoittanut työtaistelutoimenpiteistä, jotka vaikuttavat pääkaupunkiseudun ja Etelä-Suomen lähijunaliikenteeseen torstaina ja perjantaina 18.-19.3.2021. Mielenilmauksen vuoksi kaikki HSL:n ja VR:n lähijunat perutaan. VR pahoittelee tilanteesta matkustajille aiheutuvaa haittaa.

Rautatiealan Unioni Ry (RAU) on ilmoittanut lähijuniin vaikuttavasta laittomasta mielenilmauksesta. Helsingin ja Riihimäen veturinkuljettajat eivät saavu torstaina ja perjantaina 18.-19.3. alkaviin työvuoroihin.

Mielenilmauksen syyksi RAU on ilmoittanut HSL-liikenteen kesäkuussa 2021 alkavan uuden sopimuskauden tuomat muutokset työn tekemiseen. VR voitti viime keväänä kilpailutuksen HSL-lähijunaliikenteen operoinnista ja kunnossapidosta vuodesta 2021 eteenpäin. Sopimuskausi on kymmenvuotinen, sisältäen kolmen vuoden option.

Mielenilmauksen vuoksi kaikki HSL:n (A, E, I, K, L, P, U, Y) ja VR:n (D, G, R, T, Z, M) lähijunat perutaan 18.-19.3.2021 väliseltä ajalta. Matkustajien kannattaa varautua liikenteeseen muilla kulkuvälineillä.

Pahoittelemme matkustajille tilanteesta aiheutuvaa haittaa. Olemme surullisia, että tilanne on kehittynyt tähän pisteeseen. HSL-kilpailutuksen voitto oli merkittävä koko VR Groupille ja ennen kaikkea se takaa työtä meille lähiliikenteessä. Kaikki toteutettavat muutokset ovat työehtosopimuksen mukaisia, ketään ei irtisanota eikä kenenkään ansiotaso laske. Koronan takia olemme joutuneet lomauttamaan ja jopa irtisanomaan henkilöitä muualta konsernistamme, mutta lähiliikenteessä työn määrä jopa kasvaa tulevaisuudessa”, kertoo VR Groupin henkilöstöjohtaja Timo Koskinen.

VR:n lähiliikenteen veturinkuljettajat ovat kertoneet palaavansa töihin lauantaina 20.3.2021.

Mielenilmauksen ajalle etukäteen ostetut VR:n liput voi kuluitta joko peruuttaa tai vaihtaa käytettäväksi toisena ajankohtana. Lisätietoja puhelinpalvelusta 0800 166 888 (ma-su klo 5-22, maksuton).

Kaukoliikenteen junat ajetaan normaalisti. Mielenilmaisu ei vaikuta myöskään VR:n tavaraliikenteeseen.

Ajantasainen liikennetilanne löytyy verkkosivullamme: https://www.vr.fi/junaliikenne-nyt

VR sulkee ravintolavaunujen palvelut kolmeksi viikoksi hallituksen uusien koronalinjausten mukaisesti

Kuvaaja: Janne Mikkilä

Koronavirustilanteen vuoksi VR sulkee ravintolavaunut ja muut ravintolansa hallituksen linjauksen mukaisesti kolmeksi viikoksi 8.3.2021 alkaen. Ravintolavaunujen palvelut suljetaan kokonaan kaikissa päiväjunissa. Yöjunissa ravintolavaunut pidetään auki hyttiin ja omalle paikalle toimitettavia tilauksia varten. Helsingin rautatieaseman Robert’s Coffee ja Hesburger pidetään auki tuotteiden ulosmyyntiä varten. Suositusten mukaan myös erilaisia asiakastiloja kehotetaan sulkemaan ja tästä johtuen VR:n lipputoimistot suljetaan 8.3. pandemian leviämisen ehkäisemiseksi.   

VR toimii vastuullisesti hallituksen ehdotusten mukaisesti sulkemalla ravintolavaunut ja kivijalkaravintolansa määräajaksi. Vaikka ravintolat sulkeutuvat, voimme jatkaa edelleen hytteihin ja omalle paikalle toimitettavien tilausten jakelua yöjunissa. Palvelu on saanut asiakkailta suotuisan vastaanoton ja on hienoa, että voimme jatkaa tämän palvelun tarjoamista myös poikkeusaikana”, matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola sanoo.   

VR tekee parhaansa vähentääkseen koronaviruksen leviämisriskiä myös muiden liiketilojensa osalta. Tämän vuoksi asiakastiloja rajoitetaan ja VR:n lipunmyyntitoimistot Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä ja Tampereella suljetaan väliaikaisesti. Lippuja voi kuitenkin ostaa edelleen muista myyntikanavista: vr.fi-verkkokaupasta, VR Matkalla –mobiilisovelluksesta, lippuautomaateista, puhelimitse VR:n asiakaspalvelusta 0600 41 900 (ma-pe klo 5–22 ja la-su klo 7-22), sekä kaikilta Suomen R-kioskeilta.   

Lihapullat lähtevät jälleen sähköautolla liikenteeseen   

Viime keväältä tuttu sähköllä kulkeva lihapulla-auto lähtee taas liikenteeseen samalla konseptilla. Ravintolavaunun suosituimmat annokset saa tilattua verkkokaupasta Helsingin kantakaupungin alueella suoraan kotiovelle. Verkkokauppa avataan maaliskuun alkupuolella.   

Haluamme ilahduttaa asiakkaitamme hitiksi viime keväänä nousseen kotiinkuljetuspalvelun avulla. Ravintolavaunun annosten kotiinkuljetuspalvelu oli verrattain kysytty viime keväänä, ja lihapullat oli suosituin annos verkkokaupasta tilattuna aivan kuten ravintolavaunussakin”, Simola jatkaa.   

Asiakkaat voivat muuttaa lippunsa maksutta  

Kaikki VR:n kaukoliikenteen liput ovat muutoskelpoisia ja matkan ajankohtaa voi siirtää joustavasti. Koronasuositusten vuoksi ajalle 20.2.-28.3.2021 varattujen matkojen muutoksista ei peritä erillistä maksua. Normaalisti muutosmaksu on 5 € / lippu kaukoliikenteen perus- ja säästölippuihin.   

Lisäksi autojunapakettien ehtoihin on lisätty joustoa, ja muutoksen lippuun voi tehdä viimeistään 3 päivää ennen junan lähtöä, kun normaalisti se on pitänyt tehdä jo 7 päivää ennen junan lähtöä. Myös tämä muutos koskee ajalle 20.2.-28.3.2021 varattua autojunapakettia. Lisätietoja lippuehtojen muutoksista: https://www.vr.fi/turvallisuus  

VR palauttaa arkivuoroja hiihtolomaviikoille Helsingin ja Vaasan välille

Kuva: Janne Mikkilä

Markkinaehtoisia junavuoroja vähennettiin heikon kysynnän vuoksi vuoden alussa ympäri Suomen. Paikallisesti parantuneen kysynnän ansiosta palautamme Helsingin ja Vaasan välisiä arkipäivien junavuoroja takaisin liikenteeseen ja myyntiin hiihtolomaviikoille 8 ja 9. Vuorot ovat nyt ostettavissa VR:n kanavissa.

VR muokkasi markkinaehtoista junaliikennettään vuoden alussa vastaamaan paremmin korona-ajan hiljaisempaa kysyntää. Uudessa toimintamallissa kysyntää seurataan viikkotasolla ja vuoroja palautetaan liikenteeseen heti kysynnän parantuessa.

”Haluamme palvella Vaasan seutua ja sinne matkustavia paremmin hiihtolomaviikkojen ajan, jolloin kysyntää näyttäisi olevan paremmin Helsingin ja Vaasan välillä. Palautettavat arkipäivien vuorot mahdollistavat enemmän valinnanvaraa lomailijoille”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Maanantaista torstaisin ja sunnuntai-iltaisin joitakin junavuoroja on peruttu Tampereen ja Seinäjoen väliltä Väyläviraston ratatöiden vuoksi. Helsingin ja Vaasan välille lisätyillä vuoroilla parannetaan myös mahdollisuuksia matkustaa kyseisellä rataosuudella muina kellonaikoina, kun rata on auki. Lisätyt junat pysähtyvät Pasilassa, Tikkurilassa, Tampereella, Seinäjoella ja Tervajoella.

VR toi myös tällä viikolla myyntiin lisää yöjunavuoroja Rovaniemelle hiihtolomaviikoille ja pääsiäiselle. Hiihtosesonki vilkastaa Kolariin sekä Rovaniemelle ja Kemijärvelle suuntautuvaa yöjunaliikennettä helmi-huhtikuussa.

Kolarin ja Kemijärven reitit ovatkin myyneet hyvin, samoin autopaketit. Päiväjunissa on hiihtolomaviikoilla hyvin tilaa matkustaa hiihtolomaviikoilla joka puolelle Suomea. Päiväjunamatkat varataan pääsääntöisesti hyvin lähellä lähtöä.

Liikenteeseen palautettavat vuorot ma-to 22.2.–4.3.2021

IC 41 Helsinki-Vaasa 7:23-11:07
IC 48 Vaasa-Helsinki 12:35-16:35

VR Transpoint on tuonut Suomeen ensimmäisen modulaarisen eurooppalaisen tavaravaunun

Valokuvaaja: Juho Kuva

VR Transpoint on yhdessä kalustotoimittaja Innofreight Solutions GmbH:n kanssa modifioinut ja hyväksyttänyt Euroopassa laajalti käytössä olevan kalustotoimittajan vaunuratkaisun Suomen olosuhteisiin. Modulaariset Finnowagon-vaunut tehostavat rautatiekuljetuksia mahdollistaen suuremmat hyötykuormat ja joustavuutensa ansiosta vaunu soveltuu monentyyppisten rahtien kuljettamiseen. Ensimmäinen täysin uusilla Finnowagoneilla varustettu pyriittijuna on aloittanut kaupallisessa liikenteessä.

Modulaariset Finnowagon-vaunut tehostavat rautatiekuljetuksia, sillä uusi vaunualusta on painoltaan huomattavasti kevyempi kuin aiemmat vaunuratkaisut ja mahdollistaa suurempien hyötykuormien kuljettamisen. Lisäksi modulaarisilla vaunuilla pystytään samaa vaunualustaa hyödyntämällä ja vain kuormatilaa vaihtamalla kuljettamaan monentyyppistä rahtia tehostaen rautatiekuljetusten joustavuutta ja kilpailukykyä. Vaunualustan päällä voidaan käyttää muun muassa rikaste-, säiliö- tai teräskelakontteja.

”Kyseessä on ensimmäinen eurooppalainen moderni tavaravaunu, joka on otettu käyttöön Suomessa. Vaunuratkaisun myötä suomalaiselle raideleveydelle on hyväksytetty ja otettu myös ensimmäistä kertaa käyttöön Euroopan yleisin Y25-tavaravaunutelityyppi. Jatkossa uuden kilpailukykyisemmän kaluston hyväksyttäminen ja käyttöönottaminen Suomeen on entistä nopeampaa ja kustannustehokkaampaa. Finnowagon on alustana kevytrakenteinen ja kantava, jolloin suuremmat kuormat tuovat tehokkuutta rautatiekuljetuksiin. Sama määrä kuljetuksia voidaan hoitaa pienemmällä junamäärällä”, VR Transpointin johtaja Martti Koskinen kertoo.

Finnowagon-kaksoisvaunuja on nyt liikenteessä 23 kappaletta. VR Transpointin tavoitteena on ottaa käyttöön yhteensä 50 kaksoisvaunua tämän vuoden aikana.

Valokuvaaja: Juho Kuva

Tiivistä yhteistyötä

Finnowagon-vaunut on otettu kaupalliseen liikenteeseen ensimmäisenä pyriittikuljetuksissa Pyhäsalmi–Siilinjärvi-välillä tammikuussa. Finnowagon-vaunualusta on ollut pyriittikuljetuksissa aiemmin ainoastaan koekäytössä, jonka pohjalta nyt käytössä oleviin vaunuihin on tehty parannuksia. Finnowagon-kalustoratkaisua on kehitetty tiiviissä yhteistyössä itävaltalaisen Innofreight Solutions GmbH -kalustotoimittajan sekä asiakkaan kanssa.

”Meille ajureina ovat olleet uuden kuljetusratkaisun helppokäyttöisyys ja monimuotoisuus kuljetustarpeisiimme. Uuden vaunualustan myötä toiminta sekä lastaus- että purkupäässä saadaan tehokkaammaksi ja nopeammaksi. Tulevissa kuljetusratkaisuissa Finnowagonin alustaa tullaan hyödyntämään myös nestekuljetuksissa. Yhteistyö VR Transpointin ja Innofreightin kanssa on tarjonnut uusia kustannustehokkaita mahdollisuuksia kuljetuksillemme ja Yaran puolelta odotamme innolla, mitä yhteinen kehitystyö tuo vielä tullessaan”, Yaran operatiivinen päällikkö Lasse Oksanen kertoo.

”Innofreightin muokattavia modulaarisia vaunuja käytetään laajasti Euroopassa. Liikenteessä on 15 000 konttia ja 2 000 vaunua – nyt myös leveämmillä suomalaisilla raideleveyksillä. On ollut ilo työskennellä yhdessä VR Transpointin kanssa tässä projektissa, jossa kaikki tahot ovat tehneet työtä saadakseen seuraavan sukupolven innovatiiviset vaunut käyttöön täällä Suomessa ja tehdäkseen rautatielogistiikasta yhä kilpailukykyisempää ja ympäristöystävällisempää”, sanoo Innofreight Scandinavian toimitusjohtaja Bertil Leijding.

Faktoja Finnowagonista:

  • Kaksoisvaunussa kaksi perinteistä vaunua vastaavaa puolivaunua on yhdistetty kiinteästi toisiinsa ns. lyhytkytkennällä.
  • Modulaarisessa vaunussa vaunualusta ja kuormatilat ovat erilliset. Samaa vaunualustaa voidaan käyttää useisiin eri logistiikkaratkaisuihin kuormatilaa vaihtamalla.
  • Ensimmäinen eurooppalainen moderni tavaravaunu, joka on otettu käyttöön Suomeen.
  • Yhden vaunupuolikkaan taarapaino rikastekonteilla on alle 21 tonnia
    (korvattavan perinteisen vaunun taarapaino 27 tonnia).
  • Yhden vaunupuolikkaan hyötykuorma on 69 tonnia
    (korvattavan vaunun hyötykuorma 63 tonnia).
  • Tiettyä konttityyppiä on mahdollista yhdistää tulevaisuudessa rekkakuljetuksiin.

Junia kunnossapidetään Suomen suurimpiin kuuluvan aurinkovoimalan tuottamalla sähköllä

Aurinkovoimala Helsingin varikolla kuva Antti Lehmuskoski

VR Group on tehnyt päänavauksen omassa energiatuotannossa. Helsingin varikolle on asennettu aurinkovoimala ja sen tuottamalla energialla junia voidaan huoltaa jatkossa ympäristöystävällisemmin. Vuoden 2020 loppupuolella käyttöönotettu aurinkovoimala on yksi suomen suurimmista, nimellisteholtaan 928 kWp. Aurinkosähköjärjestelmä on hankittu VR Groupin kiinteistöyksikön ja sen tytäryhtiön, junakalustoa kunnossapitävän, VR FleetCaren yhteistyönä.

Aurinkovoimala on rakennettu varikolle Pendolino-hallin katolle. Voimala koostuu yhteensä 2264 aurinkopaneelista ja se on yksi suomen suurimmista. Vuodessa tuotetun aurinkosähkön määrä vastaa noin 40 sähkölämmitteisen omakotitalon sähkön kulutusta, tai vaihtoehtoisesti energiamäärällä voisi ajaa sähköautolla noin 100 kertaa maapallon ympäri. Voimalasta saatava sähkö kohdistetaan juurikin Pendolinojen kunnossapitoon ja se kattaa noin 25 % hallin vuotuisesta sähköenergiatarpeesta. Aurinkoisena päivänä voimalan tuotto ylittää hallin kulutuksen, jolloin tuotanto käytetään hyödyksi muualla junavarikolla.

Edullista ja puhdasta energiaa

Aurinkoenergian käyttöönotto on osa VR FleetCaren laajempaa energiatehokkuushanketta. Hankkeessa on mukana esimerkiksi vähemmän vettä kuluttavien junien sulatusvaihtoehtojen selvittäminen ja oman toiminnan energiatehokkuuden optimointi.

”Visiomme mukaisesti olemme matkalla maailman parhaaksi. Tässä erityisesti tärkeiden ympäristöarvojen lisäksi aurinkovoimalan rakentaminen on meille myös taloudellisesti kannattava hanke. Kertainvestoinnin jälkeen voimalalla tuotettu energia on käytännössä ilmaista.  Pidemmällä aikavälillä auringon vuotuinen kokonaissäteily vaihtelee vain vähän, joten investointikustannus huomioiden tuotetun energian hinta pysyy lukittuna pitkälle tulevaisuuteen”, VR FleetCaren turvallisuusjohtaja Juha Ohvo tietää.

Tarkoituksena on lisätä omaa energiatuotantoa

Raideliikenne on ratkaisevassa asemassa, kun tavoitteena on ilmastonmuutoksen hillitseminen. Raideliikenne tuottaa jo lähtökohtaisesti vähemmän päästöjä ja kuluttaa vähemmän energiaa kuin muut liikennemuodot. VR:n liikenteessä on jo pitkään ja laajamittaisesti käytetty uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Vaikka junamatkustaminen on jo hiilineutraalia, on yhtiö sitoutunut tekemään ympäristön eteen vieläkin enemmän.

”Oli mielenkiintoista vetää ensimmäistä aurinkoenergiahanketta, joka VR Groupille, ja tässä nimenomaan kunnossapitoyhtiö VR FleetCarelle, toteutettiin. Aurinkovoimala on yksi vastuullisuusohjelmamme kärkihankkeita ja uusiutuvan energian lisääminen on myös Suomen energia- ja ilmastotavoitteiden mukaista, projektipäällikkönä voimalahankkeessa toiminut kiinteistöyksikön energia-asiantuntija ja kohteen ylläpitopäällikkö Martti Jalkanen kertoo. Mahdollisesti aurinkosähköjärjestelmiä voisi rakentaa tulevaisuudessa myös muualle VR Groupin kiinteistöihin, sillä hyödyntämätöntä kattopinta-alaa riittää. Olemme lisänneet uusiutuvan energian käyttöä kiinteistöissä siirtymällä öljylämmityksestä maalämpöön useassa kohteessa. Lämpöpumppujen hyödyntämisessä on edelleen merkittävää potentiaalia, Jalkanen jatkaa.

Aurinkovoimalan Helsingin varikolle on rakentanut Solnet Finland, joka on ollut toimittajana useissa ison mittaluokan voimalahankkeissa.

”Meistä on hienoa, että isot toimijat näyttävät mallia uusiutuvan energian tuotannossa. Haluamme myös kiittää VR Groupia hyvästä yhteistyöstä projektin aikana. Projektin hallinta oli alusta loppuun saakka ammattimaista ja tavoitteemme yhdessä onnistumisesta toteutui hyvin.” sanoo Solnet Finlandin maajohtaja Veli-Matti Heimonen.

Heimonen jatkaa ”On myös hienoa, että VR asetti erityistä huomiota järjestelmän suunnittelussa turvallisuudelle. Aurinkovoimala on varustettu automatiikalla ja virran optimoijilla, joiden ansiosta järjestelmän jännitteen saa tarvittaessa alennettua turvalliselle tasolle myös katolta. Tämä oli myös pelastuslaitoksen toivomus, kun järjestelmää suunniteltiin.”

Caverion jatkaa VR Groupin kiinteistöjohtamisen yhteistyökumppanina -Palvelu kattaa kiinteistöt Helsingistä Kolariin

Helsingin rautatieasema

Caverion jatkaa VR Groupin kiinteistöjohtamisen yhteistyökumppanina – palvelu kattaa kiinteistöt Helsingistä Kolariin

Caverion ja VR Group ovat tehneet sopimuksen yhteistyön jatkamisesta kiinteistöjohtamisen palveluissa. Caverionin palvelut kattavat ympäri maata sijaitsevat VR Groupin kiinteistöt, joiden kokonaispinta-ala on yli 500 000 neliömetriä.

”Olemme tyytyväisiä, että yhteistyömme Caverionin kanssa jatkuu. Meille on tärkeää, että saamme maanlaajuisesti osaavaa ja laadukasta palvelua. Caverion tuntee hyvin toimialamme ja myös meidän asiakkaamme ja pystyy tarjoamaan toimintaamme hyödyttäviä digitaalisia palveluita, joilla otamme selkeän digiloikan aiempaan toimintaan verrattuna. Kun ajantasainen raportointi on aina vaivattomasti saatavilla, se lisää toiminnan tehokkuutta ja läpinäkyvyyttä. Arvostan myös Caverionin kustannustehokasta toimintatapaa, joka näkyi menestymisenä julkisen hankintamenettelyn mukaisessa kilpailutuksessa”, sanoo VR Groupin kiinteistöjohtaja Juha Antti Juutinen.

Käytännön toiminnan ohjauksessa ja raportoinnissa otetaan käyttöön Caverionin kehittämä digitaalinen alusta Caverion SmartView. Se kokoaa yhteen kaikki kiinteistöjohtamisen keskeiset toiminnot ja tiedot. Ajantasainen tilannekuva on aina käytettävissä, mikä lisää kiinteistön johtamisen ennustettavuutta ja toiminnan tuottavuutta. Henkilöstö pystyy keskittymään arvoa tuottavaan asiakastyöhön, kun raportointi on pitkälle digitalisoitu ja automatisoitu.

Digitaalisuus vie kumppanuuden seuraavalle tasolle

Caverion on vuodesta 2015 lähtien vastannut VR Groupin yhteistyökumppanina eri puolilla Suomea sijaitsevien kiinteistöjen palveluiden johtamisesta ja asiantuntijapalveluiden tuottamisesta. VR Groupilla on noin 130 kiinteistöä ja 270 rakennusta, joihin sisältyy muun muassa asemarakennuksia, toimistoja, konepajoja ja varikoita. Caverion hoitaa palveluiden johtamiseen, kiinteistöjen kunnossapitotoimenpiteiden suunnitteluun ja toteutukseen sekä talouden seurantaan liittyviä tehtäviä.

”Olemme iloisia, että VR Group luottaa palveluihimme ja yhteistyömme jatkuu jo pitkäaikaisena kumppanuutena. Olemme sitoutuneet tuottamaan VR:lle korkealaatuista palvelua valtakunnallisen toimipisteverkostomme kautta ja kehittämään kumppanuuttamme seuraavalle tasolle. Tuomme Caverion SmartView:n digitaaliset mahdollisuudet käytännön toimintaan”, Caverion Suomen liiketoimintajohtaja Laura Karotie sanoo.

Lue lisää kiinteistöjohtamisen palveluistamme

VR:lle huipputulos junien täsmällisyydessä vuonna 2020 – Kaukoliikenteen junilla 8,2 prosenttiyksikön nousu täsmällisyydessä

© VR Group

VR:n junien täsmällisyys on ollut nousujohteista jo pitkän aikaa, ja vuonna 2020 saavutettiin täsmällisyyden huippulukemat. Viime vuonna 96,6 prosenttia VR:n lähiliikenteen, 88,6 prosenttia kaukoliikenteen ja 90,4 prosenttia tavaraliikenteen junista saapui pääteasemalle aikataulussa. Kaukoliikenteen tulos parani peräti 8,2 prosenttiyksikköä vuodesta 2019. Myöhästymisraja on lähiliikenteessä kolme, kaukoliikenteessä viisi ja tavaraliikenteessä viisitoista minuuttia.

Täsmällisintä kaukoliikenne oli viime vuonna Helsingin ja Vaasan välisellä reitillä. Näistä junista 93,1 prosenttia oli ajallaan, ja joulukuussa reitin täsmällisyys oli peräti 96,8 prosenttia.

Hyvät saavutukset eivät ole sattumaa, vaan taustalla on pitkäjänteistä työtä sekä datan keräämistä, analysointia ja toiminnan muokkaamista. Junien kulkua seurataan joka hetki ja useat eri ammattilaiset VR:llä työskentelevät täsmällisen junaliikenteen eteen aina liikenne- ja työvuorosuunnittelijoista veturinkuljettajiin ja konduktööreihin.

”Olemme ylpeitä tästä hienosta kehityksestä. Haluamme satsata junien täsmällisyyteen, ja olemmekin tehneet töitä valtavasti päästäksemme tähän tulokseen. Suuri vaikutus on ollut uudella aikataulurakenteella. Myöhästymisen syitä seuraamalla olemme voineet paikantaa haasteelliset alueet ja optimoida entistä paremmin koko junaverkoston aikataulut, junien matka-ajat, kaluston kierron ja henkilöstön työvuorot”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Myös panostukset kaluston huoltoon ja uusimiseen ovat vaikuttaneet suotuisaan kehitykseen. Samoin liikenteenohjaus sekä häiriötilanteiden hoito on ollut merkittävässä roolissa hyvässä tuloksessa. Lisäksi Etelä-Suomen vähäluminen talvi ja koronan myötä vähentyneet matkustajamäärät ovat vaikuttaneet omalta osaltaan viime vuoden täsmällisyyteen.

Tavaraliikenteen täsmällisyydessä tapahtui 8,2 prosenttiyksikön nousu edellisvuoteen verrattuna. Hyvään täsmällisyyteen päästiin vahvalla ja tasaisella suorituksella läpi vuoden.

Yhteistyöllä täsmällisempää junaliikennettä

Yksi junien kulkuun ja aikataulussa pysymiseen vaikuttava keskeinen tekijä on ratojen kunto. Suomessa rataverkostosta ja ratojen kunnossapidosta vastaa Väylävirasto. Viime vuonna ympäri Suomen tehtiin paljon ratatöitä.

”Ratatyöt aiheuttavat ajoittain haasteita junien liikkumiseen. Viime vuoden aikataulurakenteen uudistamiseen kuului myös yhteistyöprosessin kehittäminen Väyläviraston kanssa, jotta junien liikkuminen on ratatöistä huolimatta sujuvaa. Yhteistyö Väyläviraston kanssa on sujunut hienosti, ja tämä varmasti jatkuu myös tulevana vuonna”, sanoo Simola.

Viime vuoden myöhästymisistä vajaa kolmasosa oli VR:n kalustosta, liikennejärjestelmistä ja henkilöstöstä johtuvia. 70 prosenttia myöhästymisistä oli seurausta VR:n toimivallan ulkopuolisista tekijöistä kuten häiriöistä rataverkossa.

VR-Yhtymä jakaa valtiolle 100 miljoonaa euroa osinkoa viime vuodelta

Kuvaaja Janne Mikkilä

VR-Yhtymä Oy:n ylimääräinen yhtiökokous vahvisti 17. joulukuuta Helsingissä, että yhtiö jakaa omistajalleen osinkoa 100 miljoonaa euroa vuodelta 2019. VR-Yhtymän omistaa kokonaisuudessaan Suomen valtio.

VR-Yhtymän ylimääräinen yhtiökokous päätti jo aiemmin 8.9.2020, että vuodelta 2019 jaetaan osinkoa enintään 100 miljoonaa euroa keväällä ilmoitetun yhteensä 350 miljoonan euron sijaan. Samalla päätettiin, että yhtiön hallitus arvioi osingonmaksukykyä vielä uudelleen yhtiön taloudellisen tilanteen kannalta vuoden loppuun mennessä.

Ylimääräinen yhtiökokous on nyt 17. joulukuuta 2020 vahvistanut VR-Yhtymän hallituksen esityksen mukaisesti, että vuodelta 2019 maksetaan 100 miljoonaa euroa osinkoa eikä lainkaan pääomanpalautusta. Samalla päätettiin, että osingon viimeinen maksupäivä on 30.4.2021.

Aiemmin varsinaisessa kevään yhtiökokouksessa 16.3.2020 oli päätetty 350 miljoonan euron yhteissummasta, joka muodostui 100 miljoonan euron osingosta ja 250 miljoonan euron pääomapalautuksesta.

Lopulliseen osingon määrään on vaikuttanut koronakriisi, joka on vähentänyt merkittävästi junaliikenteen matkamääriä, heikentänyt yhtiön tulosta sekä aiheuttanut epävarmuutta liiketoiminnan näkymiin.