Kehäradan kolmas uusi asema valmistui Vehkalaan

9bd69a867c07ff30_800x800ar

Rakennustyöt Kehäradan Vehkalan asemalla on saatu päätökseen. Kaikkiaan viidestä Kehäradan uudesta asemasta valmistuneita on nyt kolme.

Vehkalan juna-asema on ensimmäinen uusi Kehäradalle kuuluva asema jatkettaessa matkaa Vantaankoskelta lentoaseman suuntaan. Asema sijoittuu Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän kainaloon, Härkähaantien yläpuolelle. Käynti ylhäälle juna-asemalle tapahtuu Härkähaantien kummallakin puolella sijaitsevien portaikkojen ja hissien kautta.

Päätös alkujaan asemavaraukseksi suunnitellun Vehkalan rakentamisesta asemaksi tehtiin kesällä 2012. Vehkalalla on edellytykset kasvaa jopa 25 000 työpaikan yritysalueeksi, ja siksi Vantaan kaupunki halusi aseman mukaan jo Kehäradan ensimmäiseen vaiheeseen.

Aseman kupeeseen valmistuu noin 400 auton liityntäparkkipaikka sekä 84 polkupyörän parkkialue.

Vehkala on vihreä

Vehkalan aseman tunnusvärin voi sanoa olevan vihreä, sillä väri näkyy asemalaiturilla ja asemalaiturin portaikkojen kyljissä korsiaiheisena maamerkkinä. Luontoteema toistuu myös muualla Vehkalan aseman arkkitehtuurissa, muun muassa asemalaiturin luontoaiheisessa lasikatoksessa sekä graniittiportaikkojen vihertävässä sävyssä.

Vehkalan asema otetaan käyttöön liikennöinnin alkaessa Kehäradalla heinäkuussa 2015.

Aiemmin Kehärata-projektissa ovat valmistuneet asemat Leinelään sekä Aviapolikseen. Työt Kivistön asemalla puolestaan jatkuvat loppuvuoteen ja lentoaseman rautatieasemalla ensi kevääseen.

Asemien äänen haku etenee: finaaliviisikko valittu

148755_1544143509149968_8385839179246217899_n

Suomen rautatieasemien uuden kuulutusäänen haku on edennyt siihen vaiheeseen, että finaaliin päässeet äänet on valittu. Äänen valintakriteerit olivat tiukat, joten karsinta oli kovaa. Hakemuksia tuli yhteensä 53, joista jatkoon valittiin viisi ääntä; kolme naisääntä ja kaksi miesääntä. Seuraavaksi kansalaisilla on mahdollisuus kertoa oma mielipiteensä suosikistaan uudeksi Asemien ääneksi.

Äänikandidaattien valinnoissa raati painotti äänen selkeyttä ja esteettömyyttä, äänen miellyttävyyttä ja soveltuvuutta asemakuulutuksiin sekä puheen rytmitystä. Myös kielitaitoa mitattiin, sillä yhden toimittajan tulee hallita kuulutukset niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin.

Finaaliviisikon ääninäytteet tullaan soittamaan autenttisessa ympäristössä Helsingin päärautatieasemalla ja Tampereen rautatieasemalla. Kaikilla ihmisillä on siis mahdollisuus vaikuttaa tulevaan rautatieasemien ääneen äänestämällä suosikkiaan. Myös media on tervetullut mukaan kuuntelutapahtumiin.

  • Helsingin päärautatieasemalla äänet kuullaan tiistaina 9.9.2014 klo: 14.30–15.30 välisenä aikana.
  • Tampereen rautatieasemalla keskiviikkona 10.9.2014 klo: 10.00–12.00 välisenä aikana.

Paikan päällä ääniä on kuuntelemassa myös raati sekä raadin kutsumia edustajia erityisryhmistä. Esimerkiksi näkövammaisten sekä vieraskielisten tarpeet tullaan huomioimaan kuulutusäänen valinnassa erityisen hyvin.

Finaaliäänten äänestys tapahtuu joko rautatieasemilla jaettavilla äänestyslipukkeilla tai internetissä myöhemmin ilmoitettavassa osoitteessa. Äänet on myös mahdollista kuunnella internetissä 9.9.2014 – 14.9.2014 välisenä aikana samassa osoitteessa, jossa äänestyskin tapahtuu.

Äänien soitossa otetaan huomioon muu rautatieliikenne ja siihen liittyvät kuulutukset, joten esimerkiksi poikkeuskuulutusten sattuessa finaaliäänten soitto keskeytetään. Mahdollisuuksien mukaan äänet soitetaan kuitenkin yhteen putkeen, jotta vertailu äänten välillä on tasapuolista.

Suomen lähes 180 rautatieasemalla annetaan päivittäin junaliikenteen aikatauluista ja muusta toiminnasta lähes 15 000 erilaista kuulutusta matkustajille. Liikennevirasto vastaa rautatieasemien kuulutuksista, mutta tähän asti kuulutuksissa kuultavat äänet on ostettu VR:ltä. Vuoden 2015 alusta Liikennevirasto vastaa itse äänestä ja samassa yhteydessä uusitaan kuulutusjärjestelmä vastaamaan nykyajan vaatimuksia.

Helsingin rautatieaseman sähkökatkojen syynä ilmeisesti verkkovika

Helsingin_asemahalli

Kuvan lähde (© VR Group)

Helsingin rautatieasema kärsi sähkökatkoista sunnuntaina kello 17:n jälkeen.

Sähkökatkot eivät vaikuttaneet junien kulkuun, VR:ltä kerrotaan. Laiturien aikataulunäytöt menivät kuitenkin välillä pimeiksi, joten matkustajat jäivät lyhyiksi ajoiksi ilman junien kulkutietoja.

VR:n viestinnästä kerrotaan, että sähkökatkojen syyksi epäillään vikaa sähkönjakeluverkossa. Aluksi vian aiheuttajaa etsittiin asemalla sijaitsevassa yrityksessä tehdyistä sähkötöistä.

Syystä ei ole toistaiseksi varmuutta.

Haukivuoren juna-aseman lakkauttaminen heikentää palvelujen saatavuutta huomattavasti

Liikenne- ja viestintäministeriö on antanut VR-Yhtymälle luvan lopettaa liikennöinti Haukivuoren juna-asemalle. Junaliikenne loppuu Haukivuorella 11.8.2014 alkaen.

VR:n tiedotteen mukaan Haukivuoren matkustajamäärä on keskimäärin 40 henkilöä/päivä. Saman vuosittaisen matkustajamäärän kuljettamiseen tarvittaisiin 50 hengen busseja 300 kpl. Myös bussiliikennettä ollaan vähentämässä koko Itä-Suomessa. Elokuun alussa lakkautetaan 200 bussivuoroa. Nykyiset bussivuorot on suunniteltu koulujen aikataulujen mukaan ja niitä on vain koulupäivinä. Viikonloppuisin ei ole mitään bussiliikennettä.

Haukivuori on osa Mikkelin kaupunkia ja Haukivuoren asukkaiden peruspalveluista suurin osa on haettava Mikkelistä, kuten hammaslääkäri, sairaala- ym. terveydenhoitoon sekä sosiaalihuoltoon liittyvät palvelut. Myös kaikki erikoiskaupat ovat Mikkelissä.

Väestön ikärakenne on alueella melko korkea. Juna on usealle vanhemmalle ihmiselle ollut ainoa mahdollisuus päästä palvelujen luo ja myös tapaamaan sukulaisiaan julkista liikennettä käyttäen.

Itä-Suomen aluehallintovirasto lähetti kesäkuussa kirjallisen vetoomuksen VR-Yhtymälle juna-aseman säilyttämisen puolesta. Ylijohtaja Elli Aaltonen on myös omassa blogissaan tuonut esille velvoiteliikenteen merkitystä peruspalvelujen saatavuuden turvaamiseksi Haukivuoren asukkaille.

Itä-Suomen aluehallintoviraston lausunto ministeri Risikolle Haukivuoren juna-aseman lakkauttamisesta