Freight One Scandinavia Oy: Ukraina toivoo Suomesta lisää transitoliikennettä

Flag_of_Ukraine

Kuluva vuosi Ukrainassa on merkinnyt rautateiden näkökulmasta taantumaa lähes kaikilla tasoilla. Kaikkiaan Ukrainan rautateillä oli 8 % vähemmän kuljetuksia kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Sellu- ja paperiteollisuuden kuljetukset pienentyivät kokonaisuudessaan kolmasosan, Suomen osuus pieneni peräti 41 %.

Ukrainan ja Keski-Aasian rautatieliikenteestä ja kehitysnäkemyksistä keskusteltiin Suomen, Venäjän ja IVY-maiden välisiin rautatiekuljetuksiin erikoistuneen logistiikkayhtiö Freight One Scandinavian seminaarissa. Ukrainan käyttämästä sellu- ja paperiteollisuuden raaka-aineista 86 % on tuontiraaka-aineita, mutta Ukrainan tilanteen takia käyttäjät ovat pienentäneet paperiostojaan.

”Suomen ja Ukrainan väliseen liikenteeseen vaikuttaa Venäjän korkeat rahtimaksut. Rahtikustannukset Suomesta ovat 15–20 % korkeammat kuin jos lähtömaana olisi Venäjä”, kertoo Freight One Ukrainan pääjohtaja Julia Mordvinova.

Suomesta Krimille lähtevät kuljetukset sujuvat normaalisti eikä kuljetuksessa ole rahdin lähettäjän kannalta muutoksia. Myös lisääntyvä transitoliikenne Suomesta Keski-Eurooppaan olisi Ukrainalle erittäin tervetullutta. Mordvinovan mielestä tärkeintä mitä tilanteen parantamiseksi voisi tapahtua, olisi Ukrainan lähentyminen Euroopan Unioniin.

”Läheisempi integraatio parantaisi edellytyksiä taloudelliseen elpymiseen ja sillä olisi positiivisia vaikutuksia myös Suomen ja Ukrainan väliseen liikenteeseen”, arvioi Mordvinova.

Vaikka Ukrainan rautatielogistiikka ja siihen liittyvät prosessit ovat viime vuosina parantuneet paljon, on hienotavaran kuljetuksissa vielä laatuhaasteita. Freight One aikookin saneerata 1500 katettua vaunua vuoden loppuun mennessä.

Kazakstanista Euraasian logistinen keskipiste

Kazakstanissa Freight One vasta aloittelee oman yhtiönsä Freight One Central Asian toimintaa, mutta tulevaisuus näyttää hyvältä, sillä reitit Keski-Aasiaan kulkevat Kazakstanin kautta.

”Kazakstanin hallitus investoi voimakkaasti paikalliseen infrastruktuuriin. Etumme on sijainti Euraasian logistisessa keskipisteessä ja erityisesti Länsi-Kiinan kehittämisestä johtuva liikenteen kasvu. Tavoitteemme on tuottaa kuljetuspalveluita niin, että ne vastaavat suomalaisen asiakkaan odotuksia niin nopeuden, palvelun laadun kuin hinnankin puolesta”, kuvailee Freight One Scandinavinan toimitusjohtaja Anssi Laakkonen.

Uusi Suomen ja Venäjän välinen sopimus vaarallisten aineiden kuljettamisesta rautateillä helpottaa kuljetusturvallisuuden hallintaa

Valtioneuvosto on tänään 30.10.2014 antanut asetuksen, jolla toimeenpannaan Suomen liikenne- ja viestintäministeriön sekä Venäjän federaation liikenneministeriön välinen hallinnollinen sopimus vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksista, joka allekirjoitettiin 8.10.2014. Trafi on osallistunut asian valmisteluun sekä Venäjän kanssa käytyihin sopimusneuvotteluihin.

Hallinnollinen sopimus on tekninen sopimus, ja siinä määrätään vaarallisten aineiden kuljetusten yksityiskohdista kuten pakkauksista, säiliöistä, kuljetusyksiköiden merkitsemisestä ja rahtikirjan sisällöstä. Sopimus tulee voimaan 8.11.2014 ja sen liitteet tulevat voimaan puolen vuoden siirtymäajan jälkeen eli 9.5.2015.

”Sopimuksen ansiosta kuljetusketjun eri osapuolien on helpompi noudattaa määräyksiä kaikissa kuljetusturvallisuuteen vaikuttavissa toimissaan, koska se sisältää kotimaisia ja EU-vaatimuksia vastaavat, selkeät ainekohtaiset kuljetusehdot”, kertoo johtava asiantuntija Anu Häkkinen: ”Samalla myös kaluston vaatimustenmukaisuuden valvonta helpottuu.”

Trafi katsoo, että vaarallisten aineiden kuljetuksista suorassa kansainvälisessä rautatieliikenteessä Venäjän kanssa aikaisemmin tehdyllä sopimuksella ja tällä ministeriöiden välisellä sopimuksella saatetaan Suomen ja Venäjän välinen kuljetusturvallisuus Euroopan unionin lainsäädännön velvoitteiden edellyttämälle tasolle.

Sopimus liitteineen tulee kokonaisuudessaan Trafin nettisivuille 3.11. alkavalla viikolla.

Lue myös LVM:n uutinen asiasta: Uusi Suomen ja Venäjän välinen VAK-rautatiesopimus voimaan

Kehäradan kolmas uusi asema valmistui Vehkalaan

9bd69a867c07ff30_800x800ar

Rakennustyöt Kehäradan Vehkalan asemalla on saatu päätökseen. Kaikkiaan viidestä Kehäradan uudesta asemasta valmistuneita on nyt kolme.

Vehkalan juna-asema on ensimmäinen uusi Kehäradalle kuuluva asema jatkettaessa matkaa Vantaankoskelta lentoaseman suuntaan. Asema sijoittuu Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän kainaloon, Härkähaantien yläpuolelle. Käynti ylhäälle juna-asemalle tapahtuu Härkähaantien kummallakin puolella sijaitsevien portaikkojen ja hissien kautta.

Päätös alkujaan asemavaraukseksi suunnitellun Vehkalan rakentamisesta asemaksi tehtiin kesällä 2012. Vehkalalla on edellytykset kasvaa jopa 25 000 työpaikan yritysalueeksi, ja siksi Vantaan kaupunki halusi aseman mukaan jo Kehäradan ensimmäiseen vaiheeseen.

Aseman kupeeseen valmistuu noin 400 auton liityntäparkkipaikka sekä 84 polkupyörän parkkialue.

Vehkala on vihreä

Vehkalan aseman tunnusvärin voi sanoa olevan vihreä, sillä väri näkyy asemalaiturilla ja asemalaiturin portaikkojen kyljissä korsiaiheisena maamerkkinä. Luontoteema toistuu myös muualla Vehkalan aseman arkkitehtuurissa, muun muassa asemalaiturin luontoaiheisessa lasikatoksessa sekä graniittiportaikkojen vihertävässä sävyssä.

Vehkalan asema otetaan käyttöön liikennöinnin alkaessa Kehäradalla heinäkuussa 2015.

Aiemmin Kehärata-projektissa ovat valmistuneet asemat Leinelään sekä Aviapolikseen. Työt Kivistön asemalla puolestaan jatkuvat loppuvuoteen ja lentoaseman rautatieasemalla ensi kevääseen.

Pyhäinpäivänä muutoksia junaliikenteessä

Pyhäinpäivä lauantaina 1. marraskuuta aiheuttaa muutamia poikkeuksia matkustajajunien kulkuun. Kaukoliikenteen junat kulkevat lähes normaalisti lauantaiaikataulujen mukaisesti, mutta joitakin aamun junavuoroja on peruttu.

Kokkola–Oulu-välillä junaliikenteessä on ratatöistä johtuvia poikkeusjärjestelyjä. Katso tarkemmat tiedot.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä noudatetaan pyhäinpäivänä sunnuntaiaikatauluja. Lisäksi liikenteessä ovat Helsingistä Tikkurilaan klo 22.16, 23.46 ja 23.16 ja Tikkurilasta Helsinkiin klo 23.16 lähtevät I-junat sekä Riihimäeltä klo 23.14 Helsinkiin lähtevä H-juna.

Sunnuntaina 2. marraskuuta noudatetaan normaalin sunnuntaipäivän aikatauluja niin kauko- kuin lähiliikenteessäkin.

Tarkempia tietoja pyhäinpäivän junaliikenteestä saa asemilta, VR:n verkkosivuilta ja VR:n puhelinpalvelusta 0600 41 900 (kaukoliikenne) ja 0600 41 903 (lähiliikenne) (1,99 €/vastattu puhelu + pvm).

Junia korvataan linja-autoilla Kokkola–Oulu-välillä

Ratatöiden vuoksi Kokkolan ja Oulun välillä korvataan kaikki päiväjunat linja-autoilla lauantaina 25.10., 1.11., 8.11., 15.11., 22.11. ja 29.11.

Seuraavat yöpikajunat on peruttu koko matkaltaan, eikä niitä korvata linja-autolla millään matkaosuudella:

• perjantaina 14.11., 21.11. ja 28.11. Helsingistä Rovaniemelle klo 21.52 lähtevä yöpikajuna P 273

• lauantaina 15.11., 22.11. ja 29.11. Rovaniemeltä Helsinkiin klo 17.45 lähtevä yöpikajuna P 266

Korvaavat linja-autot noudattavat juna-aikatauluista poikkeavia aikatauluja ja matka-ajat pidentyvät. Lisäksi jatkoyhteyksissä Kokkolassa ja Oulussa on muutoksia.

Linja-autokuljetuksissa voi matkustaa taajamajunalipulla. Niissä käyvät myös kaikki VR:n voimassa olevat kaukoliikenteen matkaliput. Mukaan voi ottaa vain käsimatkatavaraa.

Lisätietoja ratatöiden vaikutuksista junaliikenteeseen saa asemilta, VR Asiakaspalvelusta numerosta 0600 41 900 (1,99 euro/puhelu + pvm) tai osoitteesta vr.fi. Ratatöistä vastaa Liikennevirasto.

Junaliput Matkahuollosta

Junalippuja voi nyt ostaa Matkahuollon toimipaikoista Iisalmessa, Kajaanissa, Kemissä, Pieksämäellä,  Porissa, Salossa ja Ylivieskassa.

Iisalmen, Kajaanin, Kemin, Pieksämäen, Porin, Salon ja Ylivieskan Matkahuollot aloittivat VR:n lippujen  myynnin lokakuun alussa. Laajentuneen palvelun myötä matkustajat voivat nyt ostaa bussi- ja junalippunsa  samasta paikasta.

VR:n lippuja myyvistä Matkahuolloista saa kaikki erityyppiset junaliput mukaan lukien myös Venäjälle  suuntautuvien matkojen liput. Matkahuollon toimipaikoilla palvellaan henkilökohtaisesti. Toimipaikkojen  tarkemmat osoitteet sekä palveluajat löytyvät Matkahuollon verkkosivuilta osoitteesta  http://www.matkahuolto.fi/fi/toimipaikat/ .

Uusien myyntipisteiden lisäksi junalippuja on voinut jo aiemmin ostaa Forssan, Lapuan, Loimaan, Mäntsälän,  Pietarsaaren, Porvoon, Rauman, Savonlinnan, Sodankylän ja Varkauden Matkahuolloista.

HSL:n toiminta- ja taloussuunnitelma 2015-2017: Kehärata avaa suurten joukkoliikennehankkeiden sarjan ensi kesänä

Helsingin seudun raideliikenteen valtakunnallisesti merkittävin hanke toteutuu ensi kesänä, kun Kehärata avautuu matkustajaliikenteelle. Sen myötä avautuu raideyhteys lentoasemalle ja sieltä muun Suomen raiteille. Syksyllä 2015 aloittaa myös uusi runkobussilinja 560 Vuosaaresta Myyrmäkeen. HSL kiirehtii mahdollisuutta jatkaa linjaa Matinkylään. Seuraavana vuonna vuorossa on pääkaupunkiseudulle merkittävä Länsimetro. Myös sähköiseen informaatioon ja lippujen myyntiin valmisteilla olevat uudistukset toteutuvat kaudella 2015-2017.

Uudistukset nostavat liikenteen operointikustannuksia, vuonna 2015 noin 11,6 miljoonaa euroa ja infrakustannuksia yli 5 miljoonaa euroa, mutta myös parantavat palvelutasoa. HSL:n toiminta- ja taloussuunnitelmassa vuosille 2015 – 2017 on varauduttu joukkoliikenteen osalta keskimäärin 1,5 prosentin kustannustason nousuun

”Sekä Kehärata että Länsimetro kasvattavat suunnitelmakaudella joukkoliikenteen käyttäjämääriä. Kehäradan junaliikenne lisää junien liikennöintikustannuksia noin kymmenellä miljoonalla eurolla vuodessa. Liikenteen kokonaiskustannukset pyritään pitämään kuitenkin nykyisellä tasolla Kehäradan käyttöönoton jälkeen. Vastaava säästö syntyy Kehäradan käyttöönoton yhteydessä toteutettavilla bussiliikenteen muutoksilla”, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi sanoo.

Suunnitelmakauden merkittävin HSL:n oma investointi on lippu- ja informaatiohanke. Hankkeessa uudistetaan nykyinen matkakorttijärjestelmä ja toteutetaan ajantasainen seudullinen matkustajainformaatiojärjestelmä. Sähköisiä matkustajainformaatiopalveluita ovat muun muassa ajoneuvoissa, pysäkeillä ja terminaaleissa olevat informaatiopalvelut sekä netissä ja mobiilissa tarjottavat asiakassovellukset. Palveluissa korostuvat henkilökohtainen räätälöinti, tosiaikaisuus ja henkilökohtainen paikannus. Sähköisten palvelujen rinnalla valmistellaan tulevaisuuden taksa- ja lippujärjestelmää. Uusi vyöhykejärjestelmä otetaan käyttöön vuoden 2017 alussa.

”HSL seuraa tiiviisti myös kuntauudistuksen etenemistä. Metropolihallinnon toteutustapa ja kuntaliitospäätökset vaikuttavat aikanaan myös HSL:n toiminta- ja taloussuunnitteluun”, Rihtniemi sanoo.

HSL:n talousarvio 2015

HSL:n toimintatulot vuonna 2015 ovat yhteensä 614,8 miljoonaa euroa. Kasvu vuoden 2014 ennusteeseen verrattuna on 19,2 miljoonaa euroa. Tuloista 48,5 prosenttia on lipputuloja, joiden arvioidaan vuonna 2015 olevan yhteensä 298,4 miljoonaa euroa, mikä on 3,7 prosenttia enemmän kuin vuonna 2014.

Jäsenkunnat maksavat HSL:lle kuntaosuuksina menot, joita ei voida kattaa lipputuloilla tai muilla tuloilla. Kuntaosuudet talousarviossa 2015 ovat yhteensä 299,0 miljoonaa euroa, mikä on 48,6 prosenttia kaikista HSL:n tuloista.

Vuosittain maksettavaksi valtion suurten kaupunkien joukkoliikennetuen määräksi on arvioitu 5,4 miljoonaa euroa vuosina 2015-2017. Muiden tukien ja avustus osuus HSL:n tuloista on arviolta 0,9 prosenttia. HSL esittää tarkastusmaksun korottamista 80 eurosta 100 euroon vuoden 2015 alusta. Tarkastusmaksutuloja arvioidaan kertyvän 6,3 miljoonaa euroa, mistä kirjataan luottotappioita ja luottotappiovarauksia 2,7 miljoonaa euroa.

Toimintamenot vuonna 2015 ovat 614,9 miljoonaa euroa. Toimintamenot kasvavat vuoden 2014 ennusteesta 4,4 prosenttia. Operointikustannukset ovat 491,0 miljoonaa euroa. Niiden osuus toimintamenoista on 79,9 prosenttia. Bussiliikennepalvelujen ostoon käytetään 320,7 miljoonaa euroa, junaliikenteen ostoon 85,3 miljoonaa euroa, raitioliikenteeseen 51,4 miljoonaa euroa, metroliikenteeseen 26,5 miljoonaa euroa ja lauttaliikenteeseen 4,1 miljoonaa euroa. Kutsuplus-palvelun operointikustannukset ovat arviolta 2,9 miljoonaa euroa. HSL:n hallitus päättää kesään 2015  mennessä Kutsuplus-liikenteen jatkosta.

HSL maksaa jäsenkunnilleen korvausta niiden omistaman joukkoliikenneinfran käytöstä. Vuoden 2014 infrakorvaukset kunnille ovat 68,6 miljoonaa euroa, mikä on 11,2 prosenttia HSL:n kaikista toimintamenoista.

HSL:n investointimenot vuonna 2015 ovat 48,5 miljoonaa euroa. Sähköisiin matkustajainformaatiolaitteisiin ja –järjestelmiin on varattu vuodelle 2015 kaikkiaan 43,6 miljoonaa,

Junia korvataan linja-autoilla Tampere–Keuruu-välillä

Ratatöiden vuoksi yhteensä kahdeksan junavuoroa korvataan syyssunnuntaisin 26.10 ja 2.11. linja-autoilla Tampereen ja Keuruun välillä.

Tampereelta Keuruulle korvataan sunnuntaisin klo 10.05 (H 423) ja 16.17 (H 427) liikennöivät kiskobussit. Vuorot lähtevät Tampereelta lähes tunnin ennen junan normaalia lähtöaikaa, jotta jatkoyhteydet Haapamäeltä Seinäjoen ja Vaasan suuntaan säilyvät.

Samoin korvataan linja-autoilla Keuruulta Tampereelle klo 12.02 (H 424) ja klo 18.06 (H 428) liikennöivät kiskobussit. Korvaavat linja-autot lähtevät Keuruulta normaalisti junan lähtöaikaan.

Korvaavat linja-autot noudattavat juna-aikatauluista poikkeavia aikatauluja ja matka-ajat pidentyvät. Linja-autokuljetuksissa voi matkustaa taajamajunalipulla. Niissä käyvät myös kaikki VR:n voimassa olevat kaukoliikenteen matkaliput. Mukaan voi ottaa vain käsimatkatavaraa.

Lisätietoja ratatöiden vaikutuksista junaliikenteeseen saa asemilta, VR Asiakaspalvelusta numerosta 0600 41 900 (1,99 euro/puhelu + pvm) tai Internetistä osoitteesta http://epressi-api.mailpv.net/go/2482158-170353-18328967. Ratatöistä vastaa Liikennevirasto.

Talviaika tuo muutoksia junaliikenteeseen – uusi aamuyhteys Lappeenrannasta Helsinkiin

Kaukojunien kulkuun tulee joitakin muutoksia 26. lokakuuta normaaliaikaan siirryttäessä. Työmatkalaiset pääsevät jatkossa aamukahdeksaksi Lappeenrannasta Helsinkiin uudella InterCity-yhteydellä. 

InterCity-juna, joka on lähtenyt arkisin klo 6.27 Kouvolasta Helsinkiin, lähtee jatkossa Lappeenrannasta klo 5.46. Lappeenrannasta pääsee siis Kouvolan kautta Helsinkiin junalla, joka saapuu päärautatieasemalle ennen kahdeksaa, klo 7.48.

Ratatyöt ja niistä johtuvat väliaikaiset nopeusrajoitukset vähenevät talvea kohden. Matka-ajat lyhenevät Seinäjoen ja Oulun välillä talven ajaksi jopa 30–60 minuuttia. Lisäksi yhteydet nopeutuvat Tampereen ja Porin välillä viidestä kymmeneen minuuttia.

Lisää InterCity-kalustoa liikenteeseen

Suurin osa Tampereen ja Porin sekä Tampereen ja Turun välisistä junista ajetaan 26.10. jälkeen IC-kalustolla, jonka palveluihin kuuluvat mm. lasten leikkipaikka ja ilmainen WiFi-verkko.

Lisäksi normaaliaikaan siirryttäessä Helsinki–Oulu- ja Helsinki–Kajaani-reiteille tulee lisää uusia DuettoPlus-ravintolavaunuja.

Helsingin ja Porin välillä aloittaa uusi, suora IC-junayhteys lauantaisin. Juna lähtee Helsingistä klo 20.06 ja saapuu Poriin klo 23.37.

VR karsii junatarjontaa Turun ja Tampereen sekä Tampereen ja Helsingin välillä. Arjen pikajunalähdöt klo 6.00 Turusta Tampereelle ja klo 9.11 Tampereelta Turkuun lakkautetaan, samoin lauantain IC-lähdöt klo 21.06 Helsingistä Tampereelle ja klo 22.07 Tampereelta Helsinkiin.

Sunnuntaina 26. lokakuuta siirretään kelloja tunti taaksepäin aamuyöstä klo 4.00. Kulussa olevat kuusi matkustajaliikenteen yöjunaa pysähtyvät tällöin tunniksi odottamaan Ylivieskan, Seinäjoen ja Parkanon asemille aikataulunmukaista lähtöaikaansa normaaliajassa.

Nopeammin Tolstoi-junalla Moskovaan

Venäjä siirtyy pysyvästi talviaikaan 26. lokakuuta. Jatkossa Venäjän aika on talvella tunnin edellä Suomen aikaa. Allegrot jatkavat kulkuaan nykyisillä aikatauluilla, mutta Moskovaan liikennöivän Tolstoi-junan aikataulut muuttuvat. Tolstoin kulku nopeutuu Suomen puolella noin puolella tunnilla uudistuneen kaluston ansiosta.

Matkustajat voivat halutessaan tarkistaa käyttämiensä yhteyksien tiedot VR:n verkkosivujen matkahausta, aseman lipunmyynnistä tai VR Asiakaspalvelun numerosta 0600 41 900 (1,99 €/vastattu puhelu + pvm).

VR Group: VR-konserni palkittiin kansainvälisessä muotoilukilpailussa

DuettoPlus-ravintolavaunulle ja Oulun varikolle myönnettiin 15. lokakuuta Amsterdamissa kansainväliset rautatiealan muotoilupalkinnot.

VR-konserni lähetti Brunel Awards -kilpailuun kaksi ehdotusta, joista molemmat palkittiin omissa kategorioissaan. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 92 työtä. Kyseessä on kansainvälinen ja perinteikäs rautatiearkkitehtuurin ja -muotoilun kilpailu, johon raideyhtiöt ympäri maailman osallistuivat järjestyksessään 12. kerran. Kilpailun tavoitteena on lisätä junamatkustamisen houkuttelevuutta ja edistää rautatieympäristöjen esteettisyyttä ja kestävyyttä.

Asiakaslähtöistä ja innovatiivista suunnittelua 

Kaksikerroksinen DuettoPlus-ravintolavaunu palkittiin kalustosarjassa. Oulun varikko sai tunnustuksen teknisen infrastruktuurin ja ympäristön kategoriassa. Tuomaristo kiinnitti huomiota erityisesti DuettoPlus-ravintolavaunun asiakaslähtöiseen ja innovatiiviseen suunnitteluun, jossa on asetettu asiakaskokemus etusijalle. Palkintoraadin mielestä moderni Oulun varikko soveltuu pohjoisen olosuhteisiin. Värien ja grafiikan käyttö nostaa rakennuksen ilmeen ja tunnelman uudelle tasolle.

Lue lisää kilpailusta ja palkituista