Konttijunaliikenne Kouvolasta Xianiin käynnistyy noin kuukauden päästä

rrt-kartta_fi_web_1

Railforum 2017 –seminaarin avannut Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka kertoi, että konttijunaliikenne Kouvolasta Kiinan Xianiin käynnistyy viikolla 45.

”Kouvola tarjoaa uuden konseptin logistiikkaan: kilpailukykyisen nopean kuljetuskäytävän Aasian ja Pohjois-Euroopan välille sekä tehokkaan ja modernin intermodaaliterminaalin, jossa kuljetusmuotoa voidaan vaihtaa joustavasti. Säännöllinen konttijunaliikenne Kouvolasta Xianiin käynnistyy viikolla 45.”

Uusi reitti tuo tehokkuutta ja kilpailuetua siitä, että Kouvolassa on mahdollista käsitellä erikoispitkiä, yli kilometrin pituisia konttijunia. Raideliikenne tarjoaa aidosti kilpailukykyisen ja nopean vaihtoehdon Aasian merikonttiliikenteelle ja avaa täysin uusia mahdollisuuksia alan yrityksille ja toimijoille. Kouvola on myös EU:n ainoa suomalainen liikenteellisen ydinverkon rautateiden ter-minaalikeskus.

”Kouvolan kaupunki haluaa investoida logistiikka-alaan, etenkin rautatielogistiikan kehittämiseen ja mahdollistaa sen kasvun myös tulevaisuudessa. Olemme ylpeitä siitä, että Kouvola on jo tänään moderni, kansainvälinen rahtiliikenteen keskus”, Marita Toikka totesi.

Railforum 2017 -seminaariin osallistuu reilut 200 henkilöä kymmenestä eri maasta ja sadasta eri yrityksestä tai organisaatiosta. Asiantuntijapuheenvuorot ja keskustelut tarjoavat alan viimeisintä tietoa rautatiehubeista, Railgate Finland –kuljetuskäytävästä Pohjois-Euroopan ja Aasian välillä sekä intermodaalisista ja älykkäistä kuljetuksista.

#railforum2017

Länsimetron koeajot keskeytetty

3fa0fb59-23fe-4f71-9ba1-df6886942df5-w_960

Kuva: HKL / Jesse Ukkonen

HKL:n tänään torstaina ajama koeajo koko tulevan metrolinjan osuudella jatkuen Ruoholahdesta Tapiolaan ja Matinkylään on jouduttu keskeyttämään sähköjärjestelmän ylikuormittumisesta johtuvien sähkönsyöttöongelmien vuoksi. Liikenne kantametrossa toimii tällä hetkellä epäsäännöllisin vuorovälein. Teknisten järjestelmien palauttamisen vuoksi liikenne Kampin ja Ruoholahden välillä on keskeytetty tänään kokonaan noin klo 12.45 – 13.30.

Normaalit vuorovälit Ruoholahdesta Vuosaareen ja Mellunmäkeen saataneen palautettua iltapäivän aikana ennen suurimman matkustajakysynnän aikaa.

– HKL pahoittelee koeajon vuoksi tapahtuneista liikennehäiriöistä matkustajille aiheutuneita viivästyksiä. Päädyimme koeajojen keskeyttämiseen, jotta saisimme iltapäivällä palveltua matkustajia mahdollisimman hyvin, toteaa HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

Koeajoissa oli jo aamun aikana jonkin verran häiriöitä, jotka näkyivät matkustajille pidentyneinä vuoroväleinä. Kyse oli pääsääntöisesti useista pienistä ongelmista, jotka peräkkäin sattuessaan kertautuivat ajoajoissa. Tällaisia olivat mm. havaittu virhe liikenteen käynnistämissuunnitelmassa, pieni tekninen vika ja inhimillisistä syistä johtuva kuljettajan myöhästyminen. Koeliikenteen keskeyttäminen johtui lopulta kuitenkin sähkönsyöttöjärjestelmän ongelmista länsimetrossa.

– Koeajossa nyt tehdyt havainnot ovat tärkeitä länsimetron liikennöintiin valmistautumisen kannalta. Ilmenneet virheet saadaan korjattua ennen matkustajaliikenteen aloittamista länsimetron osuudella, sanoo Lehmuskoski.

HKL jatkaa häiriöiden syiden selvittämistä yhdessä Länsimetro Oy:n kanssa.

Koeliikenteen kanssa samaan aikaan on testattu matkustajainformaation toimivuutta uusissa laiturinäytöissä. Aamun häiriöiden aikana laiturinäytöt näyttivät jonkin aikaa vääriä saapumisaikoja metrojunille.

Koeajoja on jo aiemmin vuosina 2016 – 2017 ajettu länsimetron rataosuudella metron asetinlaitteen valmistumiseen liittyen tuhansia tunteja. Myös länsimetron ja Helsingin nykyisen metron alueella yhteisiä koeajoja on aiemmin ajettu yöaikaan. Nyt koeajoissa siirrytään asteittain kohti normaalia käyttöön tulevien aikataulujen mukaista liikennettä.

Metroliikenteessä saattaa esiintyä viiveitä ja epäsäännöllisiä vuorovälejä vielä torstaina iltapäivällä.

HKL ajaa koeajoa länsimetroon torstaina – matkustajien poistuttava junasta Ruoholahdessa

0eaff336-57d5-4d28-83c8-1958890dc617-w_960

Matkustajien on poistuttava junasta viimeistään Ruoholahdessa. Kuva: HKL/Timo Ojala

Metrojunat jatkavat huomenna torstaina aikataulunmukaisin ajoajoin Ruoholahdesta länteen länsimetron rataosuudelle. Koeajolla testataan aikataulun pitävyyttä ja kuljettajien vuoronvaihtojen toimivuutta ennen matkustajaliikenteen aloittamista uudella rataosuudella. Matkustajia kyytiin ei voi ottaa, vaan junasta on poistuttava viimeistään Ruoholahdessa.

Kyse on nyt ensimmäisestä normaalia liikennöintiaikataulua noudattavasta koeajosta koko metrolinjalla. Länsimetron osuudelle rajoittuvia koeajoja on tehty jo pitkään.

– Järjestämme muutamia tämän kaltaisia koeajoja syyskuun aikana. Koeajoa tarvitaan, jotta saamme totuudenmukaista tietoa liikenteen toimivuudesta, kertoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

Koeajon ei ennakoida vaikuttavan metron aikatauluihin matkustajaliikenteessä nykymetron osuudella. Näkyvänä erona matkustajille koeajopäivänä on se, että samalla koekäytetään uusia laiturinäyttöjä. Torstaina siis metrojunan saapumisesta ja määränpäästä kertoo laiturinäyttö, joka on merkitty ”koekäytössä” teippauksella. Muut laiturinäytöt on torstaina sammutettu.

Sekä Vuosaaresta että Mellunmäestä lähtevät junat ajavat kaikkina koeajopäivinä Ruoholahteen asti matkustajaliikennettä. Myös Mellunmäen haaralta pääsee siis ruuhka-aikaankin Ruoholahteen asti. Siitä eteenpäin junat jatkavat tyhjinä länsimetron puolelle, kääntyvät takaisin ja jatkavat jälleen Ruoholahdesta Vuosaareen ja Mellunmäkeen matkustajaliikenteessä.

Matkustajien on ehdottoman tärkeää poistua junasta viimeistään Ruoholahdessa. Länsimetron osuutta ei ole vielä avattu matkustajaliikenteelle. Junat tullaan Ruoholahdessa tarkastamaan matkustajien poistumisen varmistamiseksi.

VR Group parantaa häiriöviestintäänsä CGI:n kanssa – Uusi järjestelmä käyttöön

CGI_Juna-laiturilla_vaaka

VR Group parantaa poikkeustilanteiden häiriöviestintää yhteistyössä IT-palveluyhtiö CGI:n kanssa. Uusi liikennetietojärjestelmä pitää niin matkustajat, henkilökunnan kuin yhteistyökumppanitkin ajan tasalla aiempaa paremmin ja nopeammin.

”Koska liikenteeseen ja VR:n toimintaan vaikuttaa aina ulkoiset olosuhteet, kuten tuiskut ja myrskyt, ongelmista ei ikävä kyllä koskaan päästä täysin pois. Mutta nopealla ja täsmällisellä viestinnällä häiriöt on mahdollista hoitaa kuntoon niin, että ne ehtivät vaikuttaa mahdollisimman vähän matkustajien elämään. Tavoitteenamme on hoitaa mahdollisimman iso osa ongelmista jo ennen kuin asiakas hyppää junaan.”

Näin tiivistää VR:n operaatiokeskuksen johtaja Ari Vanhanen perusajatuksen, miksi yhtiö uusii häiriöviestinnälle kriittisen tietojärjestelmänsä.

Uuden järjestelmän hyödyntäminen on alkanut kesäkuussa 2017. Pelkästään VR:llä järjestelmällä on tuhansia sisäisiä käyttäjiä.

”Junaliikenteessä tehdään noin 82 miljoonaa matkaa vuodessa, joten viestinnän kohderyhmä ja siinä onnistumisen vaikutukset ovat erittäin laajat. Perinteiset viestintäkeinot eivät enää pysty palvelemaan tiukkaan trimmattua koneistoa eikä tarkkaan synkronoitua junaliikennettä”, summaa kehitysprojektia VR:llä vetänyt Martti Uusinarkaus.

EU-kilpailutuksen kautta järjestelmätoimittajaksi valikoitui CGI Suomi Oy.

”Pienetkin häiriöt voivat aiheuttaa monimutkaisia myöhästymisketjuja, joihin on pakko reagoida välittömästi. Halusimme järjestelmän, joka tarjoaa ratkaisuehdotuksia koko Liikenneviraston hallinnoiman rataverkon alueella. Tutustuimme usean eurooppalaisen junayhtiön viestintäratkaisuihin, emmekä löytäneet mitään vastaavaa. CGI:n toteutus on hyvin edistyksellinen, ja se vastaa haastaviin tarpeisiimme”, Uusinarkkaus kertoo.

CGI:n kehittämä liikennetietojärjestelmä näyttää tilannekuvan, jonka avulla koko henkilöstö veturinkuljettajasta ja konduktööristä alkaen pysyy häiriötilanteissa ajan tasalla. Kehitetty automaatio tuottaa häiriötilanteissa valmiita viestipohjia, joita hyödyntämällä VR:n Liikennetiedotus voi nopeasti muokata omat täsmäversiot esimerkiksi konduktööreille ja matkustajille. Mobiilisovelluksen kautta vastaanottajat saavat push-viestejä ja ruudulla näkyvät kaikki tilanteeseen liittyvät viestit.

”Usein digitalisaatio mielletään asiakkaille suunnattujen mobiilipalvelujen kehittämiseksi. Mutta suuri osa todellisesta digitaalisesta muutoksesta liittyy siihen, miten erilaisia tietolähteitä pystytään hyödyntämään aiempaa paremmin. VR:llä on runsaasti erilaisia järjestelmiä, joita tässä hankkeessa on hyödynnetty niin paljon kuin mahdollista – paitsi asiakastyytyväisyyden myös henkilöstön työolosuhteiden ja koko operatiivisen toiminnan parantamiseksi”, kertoo matkustamisen ja liikenteen toimialajohtaja Sami Mikkonen CGI:ltä.

Liikennetietojärjestelmään on kytketty muun muassa lipunmyynti- sekä junien paikka- ja kulkutietojärjestelmä, samoin työvuorojärjestelmä ja kalustonseuranta. Häiriötiedotteita jaetaan useisiin eri kanaviin, kuten VR.fi, VR Mobiili, Facebook, Twitter ja teksti-tv.

Junankuljettajille ja konduktööreille ensisijainen kanava reaaliaikaisten häiriöviestien vastaanottamiseen on Liito-niminen mobiilisovellus. Siitä he saavat myös tiedot vaihtomatkustajien määrästä junassa ja seuraavalla asemalla sekä mahdollisuuden lähettää operaatiokeskukseen viestiä ja valokuvia kentältä.

Kokonaisuuden totettamisessa CGI hyödynsi ketteriä projektimenetelmiä, pitkää kokemustaan liikennetoimialalta sekä uusia digiteknologioita.

“Ketterä toimintamalli on ollut meille tärkeää, koska olemme rakentaneet uutta infraa samaan aikaan projektin mukana. On ollut hieno nähdä, kuinka tiiviisti CGI:n väki ja oma porukkamme VR:llä ovat alusta asti hitsautuneet yhteiseen tekemiseen. Projekti on myös pysynyt hyvin aikataulussaan”, iloitsee Vanhanen.