Raitiotien taidekoordinaattoriksi valittiin Frei Zimmer Oy

24131639_1562577507168540_6979744249745081604_o

Tampereen raitiotien taidekoordinaattoriksi on valittu Frei Zimmer Oy. Kyseessä on taiteen koordinointiin liittyvä asiantuntijapalvelu, jonka kohteena on tulevan raitiotiekäytävän ympäristöön liittyvä taide, raitiotien rakentamisen aikainen taide ja raitiovaunujen muotoiluun liittyvä taiteen koordinointi.

Vertailu ja valinta tehtiin kolmesta tarjouspyynnön mukaisesta tarjouksesta. Annettu kattohinta oli 105 000 euroa.

Tarjoukset pisteytettiin laadun, kokemuksen ja hinnan mukaan siten, että laatu ja kokemus painottuivat. Taidekoordinaattorin kanssa tehdään kahden vuoden puitesopimus, jossa on yhteensä kahden vuoden jatkomahdollisuus.

Hankinnan kilpailutti Tuomi Logistiikka Oy Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelman toimeksiannosta. Valinnan hyväksyi 29.5.2018 ensimmäistä kertaa kokoontunut raitiotien taiteen ohjausryhmä.

– Julkinen taide myös raitiotiehen liittyen on merkittävä viihtyvyystekijä kuntalaisten kannalta, ja vaikuttaa myös kaupungin elinvoimaan. Nyt kun Tampere päätti hakea Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026, raitiotien taiteen painoarvo ei ainakaan vähene, ohjausryhmän puheenjohtaja apulaispormestari Aleksi Jäntti toteaa.

Raitiotien taiteen yleissuunnitelmassa on lähtökohtia raitiotien toteutukseen liittyville taidehankkeille. Yleissuunnitelma hyväksyttiin kaupungin Julkisen taiteen ohjausryhmässä 21.8.2017. Raitiotien taiteen päämääränä on laadukas ja ympäristön viihtyisyyttä kohottava kokonaisuus sekä raitiotien rakentamisen että operoinnin aikana.

Raitiotien rakentamisen aikaisten haittojen ehkäisyä pohtinut työryhmä painotti myös taiteen merkitystä viihtyvyydelle sekä ideoi sen toteutusta 3.4.2018 julkaistussa loppuraportissaan. Taidetta on jo näkyvillä työmaa-aidoissa.

Raitiotie Raititotien rakentamisen haittojen ehkäisy – työryhmän raportti

Kotimaan kaukoliikenteen kasvu jatkuu – matkamäärät kasvoivat huhtikuussa 7 prosenttia

Janne_Mikkila_KEKSI_vr_kesakuvat2015_037

(© VR Group)

Kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin huhtikuussa yli miljoona matkaa. Suomessa tehdyt kaukoliikenteen matkat ovat olleet hyvässä kasvuvauhdissa jo vuodesta 2016 lähtien ja trendi jatkui myös huhtikuussa 7 prosentin kasvulla viime vuoteen verrattuna.

Eniten matkamäärät kasvoivat huhtikuussa Helsingin ja Turun välillä. Kaupunkien välillä tehtiin 24% enemmän matkoja kuin viime vuonna samaan aikaan. Toiseksi eniten kasvua oli Helsingin ja Tampereen (16%) välillä ja kolmanneksi eniten Helsingin ja Kuopion (14%) välillä.

”Matkamäärämme ovat olleet nousussa myös tämän vuoden jokaisena kuukautena. Matkamäärien kasvua selittävät alkuvuoden sarjalippukampanjan suosio, säästölipun edullisempi hintataso sekä asiakkaidemme kasvava tyytyväisyys palvelumme laatuun. Huhtikuun kasvun taustalla oli myös pääsiäisen ajoittuminen kuun vaihteeseen, mikä lisäsi vapaa-ajan matkustusta”, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Kotimaan kaukoliikenteen houkuttelevuutta on lisätty myös uusituilla ravintolavaunuilla, jotka on kehitetty yhdessä asiakkaidemme kanssa. Uudet vaunut ja sesonkien mukaan päivittyvät ruokalistat on vastaanotettu erinomaisesti – junien ravintolapalvelujen myynti on kasvanut tänä vuonna yhteensä 10 prosenttia. Lue lisää aiheesta täältä. 

Lähiliikenne ennätyksellisen täsmällistä, myös kaukoliikenteen täsmällisyys parantunut

Lähiliikenteen täsmällisyys on ollut tänä keväänä huippuluokkaa. Koko lähiliikenteen täsmällisyys oli tammi–huhtikuussa 95,8 %. HSL-lähijunien osalta täsmällisyys oli vielä parempi 97,3 %.

”Kevätkausi on ollut erinomainen lähiliikenteen täsmällisyyden osalta. Teimme huhtikuussa ennätyksen HSL:n lähiliikenteessä, kun kuukauden täsmällisyys oli huikea 98,1%.”, kertoo Romanainen.

Kaukoliikenteen alkuvuoden täsmällisyys on ollut alle tavoitetason. Täsmällisyyteen on vaikuttanut etenkin ruuhkaisten reittien ratojen huono kunto.

”Liikennevirasto teettää tänä kesänä reippaasti radanparannus- ja korjaustöitä vilkkaalla Rantaradalla Helsingin ja Turun välillä sekä pääradalla Helsingin ja Tampereen välillä. Jotta matkustus olisi ratatöidenkin aikana sujuvaa ja huoletonta, olemme hidastaneet matka-aikoja niillä reiteillä, joilla ratatöitä tehdään. Näiden muutosten myötä myös kaukoliikenteen täsmällisyys on parantunut, huhtikuussa täsmällisyys kipusi jo 84,8 prosenttiin. 

Ratatyöt ja niistä johtuvat hidastukset jatkuvat Helsingin ja Turun välillä mahdollisesti ensi vuoden puolelle saakka. Helsingin ja Tampereen välillä hidastukset päättyvät suunnitelmien mukaan joulukuussa.

Lue lisää Helsingin ja Turun matka-ajoista täältä ja Helsingin ja Tampereen välisen reitin ratatöistä täältä.

Wärtsilä laajentaa huoltoliiketoimintaansa syventämällä yhteistyötä VR:n kanssa

9aa37d07f500b99d_800x800ar

VR:llä on käytössään mm. Dv12-dieselvetureita, joiden moottoreiden kunnostamisesta Wärtsilä ottaa vastuun. (Kuva copyright VR Group)

Teknologiakonserni Wärtsilä ja Suomen valtion omistama VR Group syventävät yhteistyötään Wärtsilän alkaessa kunnostaa VR:n dieselvetureiden moottoreita. Nyt solmittu sopimus laajentaa merkittävästi yhtiöiden välistä yhteistyötä. Sopimus takaa VR:n dieselvetureille ammattimaiset ja joustavat huolto- ja kunnostuspalvelut.

Sopimuksen myötä Wärtsilä vastaa yli 200 dieselmoottorin kunnostuksesta ja testauksesta. Moottoreita on käytössä kolmentyyppisissä vetureissa, joita on yhteensä 191 kappaletta. Lisäksi sopimus kattaa varaosavaraston ylläpidon ja tuen aina tarvittaessa. Varaosien toimittamisesta vastaa Wärtsilän kokonaan omistama tytäryhtiö QuantiParts. Wärtsilä arvioi, että vuosittain kunnostetaan noin 20–25 dieselveturin moottoria.

“Wärtsilä on ollut luotettu kumppanimme usean vuosikymmenen ajan vetureidemme dieselmoottoreiden huolto- ja modernisointiprojekteissa. Laajennamme mielellämme yhteistyötä Wärtsilän kanssa tilanteessa, jossa ulkoistamme dieselmoottoreidemme kunnostamisen”, kertoo Kimmo Soini, Kunnossapitojohtaja, VR Group.

“Olemme tyytyväisiä, että VR päätti syventää yhteistyötä kanssamme ja valitsi meidät huoltamaan vetureidensa dieselmoottoreita. Nyt VR:llä on käytössään moderneimmat ja joustavimmat huoltoresurssit, joiden avulla he voivat jatkaa tehokkaan toimintansa optimointia”, kertoo Peter Guldbrand, Aluemyyntipäällikkö, Wärtsilä Services.

VR-Yhtymä Oy on Suomen valtion omistama monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infran palveluyritys. Yhtiö toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on liiketoimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.

UPS:N UUSI RAIDEPALVELU KIIHDYTTÄÄ EUROOPAN JA HONG KONGIN VÄLISTÄ KAUPPAA

train3

  • Kaksisuuntainen raidepalvelu parantaa yhteyttä Euroopan ja Hong Kongin liiketoimintojen välillä ja mahdollistaa saumattoman tavaroiden kuljetuksen kun kaupankäynti alueiden välillä lisääntyy
  • Tämä vaihtoehtoinen kuljetusmuoto on 30 % nopeampi kuin merirahti ja kustannukset ovat jopa 60 % vähemmän kuin lentorahdissa

BRYSSELI, 23. toukokuuta 2018 UPS ilmoitti tänään avanneensa uuden FCL-Full Container Load -palvelun Euroopan ja Hong Kongin välille parantamaan jo olemassa olevaa palvelua Euroopan ja Kiinan välillä liiketoimijoille, jotka käyvät kauppaa näiden kahden alueen välillä.

Kaksisuuntainen raidepalvelu Saksan Duisburgin ja Hong Kongin välillä on vaihtoehtoinen kuljetusmuoto, joka mahdollistaa yrityksille ajan ja kulujen säästön tasapainottamisen; yritykset pääsevät nyt nauttimaan jopa 30 prosenttia merirahtia nopeammista kuljetuksista ja jopa 60 prosentin1 kulusäästöistä lentorahtiin verrattuna.

“Hong Kong on Euroopan unionille ja Pohjoismaille tärkeä kauppakumppani. Viime vuonna kauppaa tehtiin arviolta 50 miljardin euron2 arvosta”, sanoo Frank Jørgensen, Country Manager UPS Nordics. ”Tällä uudella rahtiyhteydellä, UPS auttaa asiakkaitaan sekä Euroopassa että Hong Kongissa kasvattamaan liiketoimintaansa ja saavuttamaan uusia markkina-alueita.”

Laajennettu raidepalvelu antaa yrityksille mahdollisuuden kuljetusvaatimustensa ja -kustannustensa mukauttamiseen toimitusketjunsa tarpeisiin sopivaksi. Yritykset nopeatahtisilla huipputekniikan, myynnin ja tuotannon aloilla voivat hyötyä arvotuotteidensa nopeammasta markkinoille saannista ja kokonaisvaltaisesta näkyvyydestä kuljetuksiinsa. Ne voivat myös säästää UPS:n välitysasiantuntijuuden avulla monimutkaisten tullisäädösten kanssa vähentäen näin viivästysten riskiä ja varmistaakseen tuotteiden toimituksen ajallaan.

Uusi UPS Preferred® FCL-Rail service tarjoaa seuraavat hyödyt:

  • Kätevyys: Asiakkaat pakkaavat tuotteet suoraan kontteihin; muita siirtokuljetuksia ei tarvita.
  • Turvallisuus: Tiivisteet, hälyttimet ja vapaaehtoiset konttien GPS-paikantimet auttavat sijainnin, lämpötilan, kosteuden sekä liikkeiden ja valaistuksen seurannassa.
  • Helpompi rahdin selvitys: UPS:n järjestelmä on elektronisesti yhteydessä tulliviranomaisiin, mikä pienentää virheiden riskiä ja nopeuttaa rahdin selvityssprosessia.
  • Kestävyys: Raidepalvelun hiilidioksidipäästöt ovat 25 kertaa pienemmät kuin lentorahdin, ja typpioksidin, metaanittoman hiilivedyn ja rikkioksidin päästöt ovat merkittävästi pienemmät kuin merirahdilla. Raidepalvelu on ympäristöystävällisempi kuljetusmuoto.
  • Näkyvyys: UPS Flex™ Global View -palvelu tarjoaa kokonaisvaltaisen näkyvyyden kuljetuksen statukseen ja tärkeimpiin pisteisiin matkan varrella. Näin asiakkaat voidaan pitää ajan tasalla tuotteidensa matkan etenemisestä.

UPS tarjoaa kattavan valikoiman täyskontti (FCL)- ja osakuorma (LCL) -rahtipalveluita, joiden avulla yritykset voivat valita nopeuden ja taloudellisuuden väliltä kohdaten näin sekä kansainvälisiä kuljetuksia koskevat odotukset kuljetusajoista että kulujensäästötavoitteet. Hong Kongin ja Euroopan välinen junakuljetus on laajennus UPS:n Preferred® -monimuotoisten rahtipalveluiden tarjontaan, joka yhdistää neljä asemaa Euroopassa ja kuusi asemaa Kiinassa.

Stadler on valinnut Telesten kokonaisvaltaisen junajärjestelmäratkaisun Merseytravel-metrojuniin Britanniassa

merseytravel_stadler_01

Stadler on valinnut Telesten junavaunuratkaisun Merseytravel-metrojuniin Britanniassa. Ratkaisu toimitetaan Liverpoolin kaupunkialueelle vuoteen 2020 mennessä ja se otetaan käyttöön 52 junassa, jotka suunnitellaan vastaamaan Merseyrail-metroverkossa matkustavien asiakkaiden erityistarpeita. Sopimus sisältää option järjestelmän toimittamisesta 60 lisäjunaan.

Telesten ratkaisun avulla voidaan toteuttaa kokonaisvaltainen junajärjestelmä, johon kuuluvat kaikki sujuvan ja turvallisen matkustajakokemuksen takaavat osajärjestelmät ja komponentit. Lisäksi kehittynyt kalustonhallintajärjestelmä antaa mahdollisuuden etähallita kaikissa junissa käytettävää sisältöä ja varmistaa sisällön välittämisen jopa liikkuviin kulkuneuvoihin.

Telesten integroitu tuote- ja palvelutarjonta auttaa rakentamaan ja ylläpitämään verkottuneempaa yhteiskuntaa. Ratkaisumme tuovat televisio- ja laajakaistapalvelut kotiisi, takaavat turvallisuutesi julkisilla paikoilla ja opastavat sinua joukkoliikenteen käytössä. Innovatiivisuutemme ja vankka kokemuksemme on tehnyt meistä johtavan kansainvälisen laajakaista-, turvallisuus- ja informaatioteknologioita sekä niihin liittyviä palveluja tarjoavan yrityksen. Olemme yhteydessä asiakkaisiimme maailmanlaajuisen toimipiste- ja kumppaniverkostomme avulla. Vuonna 2017 Telesten liikevaihto oli 235 miljoonaa euroa, ja yhtiön palveluksessa oli keskimäärin 1500 henkilöä. Telesten osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä.

Tampereen ensimmäiset raitiotiekiskot täyttävät vuoden

Ensimmaiset-kiskot-Hervantaan-465x480

Ensimmaiset kiskot Hervantaan

Tampereen raitiotien ensimmäiset kiskot viettävät vuosipäivää tänään 18.5. Tasan vuosi sitten alkoi ensimmäisen kiintoraidelaatan ja kiskojen asennus Hervannassa, Insinöörinkadun ja Kanjoninkadun risteysalueella. Ensimmäisen kiintoraidelaatan ja kisko-osuuden pituus oli 22,5 metriä.

– Vuoden aikana  kiskoja on asennettu yli 4400 metriä mikä tarkoittaa 2200 metriä raidetta. Raitiotierataa, joka muodostuu kiintoraidelaatasta ja kaksoisraiteesta, on siis 1100 metriä, kertoo raitiotien päällysrakenteen tekniikkalajivastaava Timo Kuusela.

Kiskoja on jo lähes kaikilla raitiotiekaduilla: 

Hämeenkatu
Itsenäisyydenkatu
Sammonaukio
Sammonkatu
Hervannan valtaväylä (Nekalantien ramppi ja Turtola)

Kanjoninkatu
Insinöörinkatu
Atomipolku
Hermiankatu
Tekunkatu

Kaikkiaan Tampereen raitiotien ensimmäisen osan linjalle ja varikolle tulee yhteensä noin 63 kiskokilometriä. Raitiotien ensimmäisen osan pituus on 15 kilometriä kaksoisraidetta eli yhteensä 60 kilometriä kiskoja. Lisäksi raidetta tulee varikon alueelle, johon asennetaan noin 3 kiskokilometriä. Tänä vuonna kiskoja asennetaan raitiotiekaduille lisää useita kilometrejä.

Pori-Mäntyluoto-radan sähköistyksen työt maastossa alkavat

railway-train-tracks

Liikennevirasto on aloittanut Porin ja Mäntyluodon välisen 20 km pituisen radan sähköistystyöt toukokuussa 2018. Radan sähköistyksellä vähennetään liikenteen aiheuttamia päästöjä ja parannetaan teollisuuden kilpailukykyä.

Siltoihin liittyvät työt käynnistyvät 17.5.2018 radan alentamistöillä ja ylikulkusiltojen varustamisella kosketussuojaseinillä. Työt toteutetaan viikon kestävän radan liikennekatkon aikana. Myös sähköradan pylväsperustuksien asennustyöt aloitetaan samanaikaisesti.

Radan alennustöitä urakoi VR Track Oy ja sähköradan rakennustyöt tekee Ratatek Oy. Sähköistyksen kustannusarvio on 7,1 M€, josta Porin kaupunki maksaa 1,4 M€.

Sähköradan rakennustyöt kestävät vuoden 2019 syksyyn asti ja sähkövetoinen liikenne aloitetaan vuodenvaihteessa 2019-2020.

Tampereen Raitiotie: Raitiovaunun päävärivaihtoehdoista jätettiin yli 14 300 arviota

tampereen-ratikka-variarviointi_kuvaoikeus-idis-design-oy

Tampereen Ratikka väriarviointi_kuvaoikeus: Idis Design Oy

Tiistaina 15.5. päättynyt tamperelaisten näkemyksiä raitiovaunun päävärivaihtoehdoista selvittänyt kartoitus keräsi reilun viiden viikon aikana yhteensä 14 314 arviota. Avoimia kommentteja väriarvioinnin yhteydessä annettiin 4 574. Raitiovaunun päävärivaihtoehtojen arviointi oli käynnissä 9.4.–15.5.2018 Tampereen Ratikan verkkosivuilla.

– Väriarvioinnilla saatoimme testata, miten hyvin kukin päävärivaihtoehto luo niitä mielikuvia, joita ratikkaan halutaan liittää. Nyt paneudumme arvioinnin antamaan numeeriseen dataan sekä läpikäymme kaikki saamamme tuhannet ja tuhannet avoimet kommentit, kertoo toimitusjohtaja Pekka Sirviö Tampereen Raitiotie Oy:stä.

Väriarvioinnilla kerättyä tietoa käytetään raitiovaunun päävärin määrittelyssä, joka tapahtuu osana raitiovaunun kokonaismuotoilua.

– Tavoitteenamme on, että muotoilijoilla on käytössään väriarvioinnista saatua tietoa kesäkuussa, Sirviö jatkaa.

Kuntalaiset pääsevät tutustumaan raitiovaunuun ensimmäisen kerran tämän vuoden lopussa, jolloin täysikokoinen raitiovaunua kuvaava malli eli maketti tuodaan yleisön nähtäväksi Tampereelle.

Museoraitiovaunu liikenteessä kesän viikonloppuina

89423d4d-71da-4dcb-842b-a1a7f68d6cff-w_960

Yli satavuotias vaunuvanhus nro 50 ja avoperävaunu nro 233 vuodelta 1919. Kuva: Oy Stadin Ratikat Ab.

109-vuotias raitiovaunuvanhus aloittaa kesäliikenteen Helsingissä. Nyt jo kymmenentenä kesänä HKL ja Oy Stadin Ratikat Ab tarjoavat mahdollisuuden kokea menneiden aikojen tunnelmaa museoraitiovaunuajelulla. Liikennettä on kesän kaikkina viikonloppuina lauantaisin ja sunnuntaisin. Liikenne alkaa lauantaina 19.5. ja päättyy elokuun lopussa.

Kierroksille lähdetään Kauppatorilta Havis Amandan patsaan luota kello 10–17 puolen tunnin välein. Kierroksen hinta on 6 euroa (HSL:n liput eivät käy erikoislinjalla eikä museoratikkamatkaa voi maksaa matkakortilla). Kierroksen kesto on reilu 15 minuuttia ja reitti kulkee Aleksanterinkadun, Rautatieaseman, Kaisaniemen ja Kruununhaan kautta takaisin Kauppatorille. Reitti kuuluu monilta osin Helsingin vanhimpiin: jo hevosraitiovaunuille Kauppatori oli tärkeä risteysasema 1890-luvulla.

Matkustajien ehdoton suosikki on kesäkuumalla hyvin “ilmastoitu” avoin perävaunu, jossa ei ole seiniä lainkaan. Vaunu on vuodelta 1919. Näitä kesävaunuiksi kutsuttuja perävaunuja käytettiin aina Olympiakesään 1952 asti, ja monen vanhan stadilaisen unelma onkin ollut päästä vielä kerran kokemaan kesävaunun vilpoisaa ja vähän meluisaakin kyytiä. Avoimeen kesävaunuun tuntuu myös liittyvän muistoja enemmän kuin mihinkään muuhun raitiovaunutyyppiin. Myös puinen moottorivaunu pitkine sivusuuntaisine penkkeineen ja messinkisine yksityiskohtineen on tuttu vanhimmille kaupunkilaisille vuosikymmenten takaa.

Museoraitiovaunut ovat palvelleet helsinkiläisiä monissa sellaisissakin kaupunginosissa, joihin ei enää raitiovaunulla pääse: KB-linjalla kuljettiin Kulosaareen ja H-linjalla Haagaan. Linja 10 puolestaan oli vanhan Puu-Pasilan ikioma raitiolinja.

Työryhmä Tallinnan rautatietunnelista: suurhanke edellyttää yksityisen sektorin osallistumista

2018-05-15 12_31_52-RAPORTTI_20180515085000.PDF

Tallinnan rautatietunneli on suurhanke, jonka toteuttaminen edellyttää yksityisen sektorin osallistumista. Tunnelilla olisi toteutuessaan laajoja positiivisia vaikutuksia molemmille maille, ja se esimerkiksi tehostaisi Euroopan ja Aasian välistä liikennettä.

Liikenne- ja viestintäministeriön johtaman työryhmän raportissa todetaan, että tunnelihankkeen laajuudesta ja monimutkaisuudesta johtuen sen eteneminen edellyttää uusia, innovatiivisia ratkaisuja etenkin rahoituksen suhteen. Yksityisen sektorin osallistuminen nopeuttaisi hankkeen etenemistä ja vahvistaisi sen taloudellista kannattavuutta. Toteutuakseen tunnelihanke voitaisiin rahoittaa useasta eri lähteestä.

Raportissa suositellaan, että hanke tarvitsee edetäkseen vahvan projektiorganisaation. Seuraavana askeleena esitetään hankkeen kehittämisvaiheeseen perustettavaa toimijaa, kuten hankeyhtiötä, joka veisi hanketta eteenpäin.

Työryhmä korostaa, että Suomen ja Viron tulee koordinoida maankäytön suunnittelua tunnelihankkeen toteutumiseksi. Samoin maiden tulisi tehdä yhteistyötä varmistaakseen, että tunneliyhteys sisällytettäisiin EU:n TEN-T-ydinverkkoon, kun sen laajuutta arvioidaan uudelleen vuonna 2023. Tämä toisi hankkeelle positiivista näkyvyyttä ja mahdollistaisi soveltuvien EU-rahoitusten hakemisen.

Tunnelin rakentaminen edellyttää myös rakennusteknisten innovaatioiden tutkimista ja hyödyntämistä. Näihin perehtyminen olisi keskeistä hankkeen seuraavassa vaiheessa.

Raportissa suositellaan, että Suomen ja Viron tulisi vuoden 2018 loppuun mennessä sopia konkreettisemmin maiden sitoutumisesta ja osallistumisesta hankkeeseen.

Liikenne- ja viestintäministeriö kokosi helmikuussa 2018 työryhmän arvioimaan Tallinnan rautatietunnelin jatkotutkimusten tarvetta sekä hankkeen laajempia vaikutuksia. Työryhmässä on edustus Suomen ja Viron liikenne- ja viestintäministeriöistä, sekä Helsingin ja Tallinnan kaupunkien edustajat. Työn osana tilattiin kaksi konsulttiselvitystä tunnelihankkeen jatkokehityksen rahoituksen ja tunnelihankkeen laajempien taloudellisten vaikutusten selvittämiseksi.

Mitä seuraavaksi?

Suomen ja Viron vastuuministeriöt laativat vuoden 2018 loppuun mennessä esityksen seuraavista toimenpiteistä.