Fenniarail ja UPM yhteistyöhön rautatiekuljetuksissa

locomotive_2016_01b

Fenniarail Oy ja UPM ovat allekirjoittaneet pitkäaikaisen sopimuksen raakapuun kuljettamisesta Suomen ja Venäjän rajalta UPM:n Kaukaan ja Kymin tehtaille.

Sopimuksen mahdollistaa Suomen ja Venäjän välisen rautatieliikenteen avautuminen kilpailulle viime vuoden lopussa. Tätä ns. yhdysliikennettä voi nykyisin operoida Suomen puolella EU-maahan rekisteröity rautatieoperaattori. Fenniarail on toiminut yhdysliikenteen kuljetuksissa vuoden 2017 keväästä lähtien. Kotimaan liikenteessä Fenniarail on toiminut vuodesta 2016.

”Sopimus on erittäin merkittävä suomalaisessa rautatiemarkkinassa ja tärkeä avaus Fenniarailille. Fenniarail on toiminnallaan osoittanut, että rautatiemarkkinoilla on kilpailukykyisiä vaihtoehtoja. Kilpailukykyisillä rautatiekuljetuksilla on suuri merkitys suomalaiselle teollisuudelle. Olemme ylpeitä siitä, että UPM on osoittanut luottamusta Fenniarailia kohtaan”, toteaa Fenniarailin hallituksen puheenjohtaja Petri Lempiäinen.

Kuljetukset alkavat tämän vuoden lopussa. Fenniarail tulee palkkaamaan ja kouluttamaan uutta henkilöstöä kuljetuksia varten.

 

Bookmark the permalink.