Asemainfo.fi tarjoaa tukea ja tietoa junamatkustajille

Asemainfo.fi -palvelu kokoaa junamatkustajien tarvitsemia tietoja yhteen paikkaan. Palvelusta löydät esimerkiksi junien reaaliaikaiset lähtöajat, häiriötiedotteet ja linkit paikallisiin reittioppaisiin.

Mitä teet, jos rautatieasemien informaationäytöt eivät jostain syystä toimi? Tai jos haluaisit jo matkalla asemalle katsoa, onko tietty juna ehtinyt lähteä? Entä silloin, kun kaipaat lisää tietoa häiriötilanteesta tai haluat antaa palautetta? Muun muassa näihin tarpeisiin vastaa Liikenneviraston uusi palvelu, Asemainfo.fi.

Palvelusta löydät lähes kaikki samat tiedot kuin rautatieasemien informaationäytöistä. Näitä ovat esimerkiksi reaaliaikaiset junien lähtöajat, raiteet ja tiedot myöhästymisistä.

“Lisäksi kokosimme palveluun junaliikenteen häiriötiedotteet, reittioppaat ja muuta hyödyllistä tietoa matkustamisen tueksi”, toteaa Liikenneviraston kehityspäällikkö Heidi Saarinen.

Asemainfo.fi -palvelu on suunniteltu ensisijaisesti mobiililaitteille, mutta sitä voi käyttää mainiosti myös tietokoneella.

Junamatkustajan apulainen

Asemainfo.fi -palvelu tarjoaa itsessään paljon tietoa, ja lisäksi se ohjaa oikean tiedon lähteille. Palvelusta löydät esimerkiksi linkit palautekanaviin ja rautatieasemien lähialuekarttoihin. Palvelu on tarkoitus pitää käyttäjäystävällisenä ja toiminnoiltaan tiiviinä.

“Kehitystyö jatkuu, sillä haluamme tarjota matkustajille mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen”, Saarinen sanoo.

Asemainfo.fi -palvelu on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Liikennevirasto vastaa Suomessa rautatieasemien kuulutuksista ja laiturinäytöistä. Ensi vuoden alusta lähtien rautatieaseman matkustajainformaatiosta vastaa uusi valtionyhtiö Traffic Management Finland -konserni. (englanniksi Traffic Management Finland Group).

Bookmark the permalink.