VR Track on nyt NRC Group Finland – Yhtiö aloittaa Suomessa mittavat rekrytoinnit heti vuoden alussa

VR Group ja NRC Group vahvistivat lokakuussa ilmoitetun VR Trackiä koskevan yrityskaupan maanantaina 7.1.2019. NRC Group ja VR Track muodostavat yhdessä pohjoismaiden suurimman raideinfraan keskittyvän toimijan. 

Kaupan myötä VR Track Oy:n virallinen nimi muuttuu NRC Group Finland Oy:ksi. NRC Group on kaupan jälkeen Pohjoismaiden ainoa toimija, jonka palvelut kattavat koko arvoketjun – suunnittelun, rakentamisen, kunnossapidon, ympäristöosaamisen sekä kone- ja materiaalipalvelut.

”Tämä on kahden tasavertaisen toimijan yhdistyminen, ”match made in heaven”, kuten totesimme jo kaupasta kertoessamme. Yhdistämme NRC Groupin yrittäjähengen VR Trackin pitkään ja vaikuttavaan historiaan, mikä tekee meistä ketterän markkinajohtajan, joka keskittyy pohjoismaiden parhaan raideinfran toteuttamiseen”, kertoo NRC Groupin toimitusjohtaja Øivind Horpestad.

NRC Group Finlandin liiketoiminta jatkuu Suomessa yrityskaupan jälkeen normaalisti. Yritys hakee kymmeniä uusia työntekijöitä riveihinsä heti vuoden alussa.

”Yrityksinä voimme oppia toisiltamme paljon ja samalla tarjota alamme huippuosaajille uudenlaisia mahdollisuuksia työskennellä pohjoismaiden kiinnostavimpien raideinfraprojektien parissa. Meillä on heti vuoden alussa avoinna yli 70 työtehtävää. Isona pohjoismaisena toimijana tarjoamme huippuosaajille kiinnostavimmat projektit ja parhaat mahdollisuudet kehittyä”, NRC Group Finlandin toimitusjohtaja Harri Lukkarinen toteaa.

Yhtiö on suotuisassa asemassa hyödyntämään alan positiivisia markkinakehityksiä.

”Liikenneinfrastruktuuri, mukaan lukien raideinfra, on ratkaisevan tärkeää nyky-yhteiskuntien menestymiselle. Suomi, Ruotsi ja Norja panostavat voimakkaasti uusiin rautatie-, metro- ja raitiovaunuyhteyksiin, rakentaakseen ympäristöystävällisempiä ja kestävämpiä liikennejärjestelmiä. Tässä kehityksessä meillä on erinomaiset valmiudet menestyä”, Øivind Horpestad sanoo.

NRC Groupissa työskentelee yli 2500 työntekijää, joista noin 1400 Suomessa, ja sen vuosittainen liikevaihto on yli 600 miljoonaa euroa. NRC Groupin pääkonttori sijaitsee Oslossa ja se on listattu Oslon pörssissä. VR-Yhtymä Oy on NRC Groupin suurin osakkeenomistaja omistaen 18,3 prosenttia yhtiön osakkeista ja VR-Yhtymän toimitusjohtaja Rolf Jansson toimii NRC Groupin hallituksessa.

NRC Group Finland Oy on Suomen monipuolisin infrahankkeiden suunnittelutoimisto, rakennusliike ja kunnossapitäjä mukaan lukien kalustopalvelut ja ratamateriaalien toimitukset. Olemme mukana useassa infra-alan allianssissa tekemässä Suomen kiinnostavinta ja ympäristöystävällisintä infraa, kuten Tampereen Ratikka ja Raide-Jokeri. Yli 150 vuoden kokemus rautatiejärjestelmistä luo vahvan perustan infran kokonaisosaamiseen ja suurten urakoiden projektinhallintaan.

NRC Finland on osa norjalaista NRC Groupia, joka on pohjoismaiden johtava infra-alan toimija Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö tuottaa infra-alan elinkaaren kaikki palvelut raideinfrasta siltasuunnitteluun, ratarakentamisesta kunnossapitoon, maanrakennuksesta sähköön ja ympäristöön. NRC Groupin pääkonttori sijaitsee Lysakerissa, Oslossa ja yhtiöllä on yhteensä yli 20 toimipistettä Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 600 miljoonaa euroa. Konsernissa työskentelee yhteensä yli 2500 infrahankkeiden ammattilaista, joista runsaat 1400 Suomessa. Yhtiön osake noteerataan Oslon pörssissä.

Bookmark the permalink.