Kotimaan kaukoliikenteessä 2018 yli 13 miljoonaa junamatkaa

Kuvaaja: Janne Mikkilä

Kotimaan kaukoliikenteen kasvu jatkui vahvana 2018 – matkustajia oli 5 prosenttia edellisvuotta enemmän.  Eniten kasvua nähtiin Helsingin ja Kuopion välillä (14%) sekä Helsingin ja Joensuun välillä (10%).  Helsingin ja Lappeenrannan sekä Helsingin ja Turun väliset reitit kasvoivat 9%. Tammikuussa paluu arkeen on edullista kampanjahintaisilla kauko- ja lähiliikenteen 10 kerran sarjalipuilla, -25 %.

Ympäristöystävällisen junamatkustuksen suosio kasvaa edelleen ja vuonna 2018 kotimaan kaukoliikenteessä ylitettiin 13 miljoonan matkan raja. Kasvu on jatkunut vahvana jo vuodesta 2016 alkaen. Myös Helsingin ja Pietarin välillä liikennöivän Allegron suosio pysyy ja viime vuonna junaa käytti lähes puoli miljoonaa matkustajaa.

”Kotimaan kaukoliikenteen jatkuva kasvu on määrätietoisen työn tulosta. Olemme panostaneet asiakaskokemuksen kehittämiseen ja kilpailukykyiseen hinnoitteluun, investoineet uuteen kalustoon sekä uudistaneet vaunukonsepteja, joista ensimmäisenä kaikki ravintolavaunut. Matkamäärien kasvu mahdollistaa tarjonnan lisäämisen: viime vuonna toimme tarjolle yhteensä 128 uutta kaukoliikenteen vuoroa”, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.   

Junamatkustuksen arvioidaan kasvavan edelleen sekä työ- että vapaa-ajan matkustuksen osalta. Kasvavat matkustajamäärät edellyttävät jatkuvaa asiakaskokemuksen kehittämistä. Vuonna 2019 VR tuo liikenteeseen 20 uutta kaksikerroksista, 200 km/h-nopeudella kulkevaa päivävaunua, joiden myötä saadaan 2200 asiakaspaikkaa lisää. Myös työmatkustajien suosima Ekstra-luokka ja hyttipaikat uudistuvat. Alkaneena vuonna uusitaan vaiheittain myös kaikki myyntikanavat palveluineen.

”Palvelukokemuksen kehittämisen lisäksi junamatkustuksen tulevaisuuden kasvu edellyttää investointeja raiteisiin. Koko Suomen junaliikenteeseen merkittävästi vaikuttavien pääradan ja Helsingin alueen ratakapasiteetit ovat jo nyt äärirajoilla, joten ruuhkaisille rataosille ei ole mahdollista lisätä merkittävästi tarjontaa. Liikenteen sujuvuutta haastaa myös radan kunto: vuonna 2018 kaukoliikenteen täsmällisyys oli vain 78,9 % – tähän vaikuttivat erityisesti lukuisat rataverkon vikatilanteet ja ratatyöt”, Maisa jatkaa.

Tammikuussa sarjaliput -25%

Vuoden alku tarkoittaa monelle paluuta arkeen, töihin ja opintojen pariin. Samaa reittiä usein matkustaville erinomaisesti soveltuva 10 matkan sarjalippu on 14.–31.1.2019 myynnissä 25 prosentin alennuksella. Tarjoukseen kuuluvat sekä kaukoliikenteen että lähiliikenteen 10 kerran sarjaliput. Sarjalippu varmistaa edullisen hinnan ruuhkaisimmissakin junissa.

Esimerkiksi Helsinki-Tampere-välillä tarjoushintainen 10 matkan sarjalippu maksaa vain 126 €, joten säästöä normaalihintaan verrattuna tulee jopa 42 €. Vastaavasti VR lähiliikenteen Helsinki-Lahti-välin 10 matkan sarjalippu tarjoushintaisena maksaa 70,20 €, joten säästöä kertyy 23,40 €. Tarjoushintaiset liput tulevat myyntiin maanantaina 14.1. klo 9.

Junalla hiihtämään Lappiin ja koko Suomeen

Lapin yö- ja autojunat ovat jo myynnissä kesään asti. Hiihtolomien ja pääsiäisen suositut junat täyttyvät nopeasti, joten liput kannattaa varata ajoissa. Edullisimmillaan matka esimerkiksi Helsingistä Rovaniemelle maksaa vain 49 €.

Lunta on nyt myös muualla Suomessa. Moneen Etelä-Suomen hiihtolomakohteeseen pääsee nopeasti ja helposti junalla. Lähijunalla matkustaa esimerkiksi Helsingistä Hyvinkään Sveitsi-hiihtokeskukseen alle tunnissa edullisimmillaan vain 9,70 €:n hintaan ja Hollolaan Messilän hiihtokeskukseen vain 11,70 €:n hintaan.

Bookmark the permalink.