ŠKODA TRANSTECH OY ON JÄTTÄNYT NEUVOTTELUESITYKSEN TUOTANTOTILANTEEN JOHDOSTA KÄYNNISTETTÄVIKSI TOIMENPITEIKSI

Työnantaja esittää yhteistoimintalain tarkoittamien neuvotteluiden käynnistämistä Škoda Transtech Oy:ssä Otanmäen tehtaalla tulevan tuotannon tilanteen vuoksi.

Neuvotteluesityksen perusteet

Yhtiön tuotantotilanne talvelle 2019 – 2020 on päättyvien projektien ja viivästyneiden projektien aloitusten vuoksi tilapäisesti heikentynyt. Tuotannon työntekijätarve tulee laskemaan asteittain syksystä 2019 kevääseen 2020 saakka.

Keväällä 2020 tuotannon on ennustettu nousevan vakiintuneelle tasolle. Työn määrä vähenee Otanmäen tehtaan tuotannon työtehtävissä. Neuvottelujen tarkoituksena on valmistella tarvittavia toimenpiteitä työvoiman käyttöön liittyen tilanteen johdosta. Arvioitu ajankohta mahdollisille toimenpiteille on 8/2019 – 6 /2020 välisenä aikana.

Neuvotteluiden toteuttamistapa ja arvioitu laajuus

Toimenpiteet koskevat osaa Otanmäen tehtaan työntekijöistä. Toimenpiteiden ja työn vähenemisen on arvioitu koskevan enintään 200 työntekijää.

Toimenpiteet voivat olla lomautuksia tai osa-aikaistamisia. Ne koskevat myös tehtaan palveluksessa olevaa vuokratyövoimaa.

Koska neuvottelut koskevat yli kymmenen henkilön osa-aikaistamista, lomauttamista tai irtisanomista on neuvotteluaika 6 viikkoa.

Bookmark the permalink.