Volvo Cars vähentää logistiikkaverkoston päästöjä lisäämällä rautatiekuljetusten käyttöä

Volvo Cars vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä logistiikkatoiminnassaan siirtymällä autorekoista juniin kuljetuksissaan tuotantolaitostensa ja autovarastojen välillä.

Erityisesti Euroopassa, jossa autorekat ovat edelleen yleisesti tapa kuljettaa uusia autoja jakeluvarastoihin ja jälleenmyyntiin yksittäisillä markkinoilla, yritys vähentää päästöjä korvaamalla yhä useammat tieliikennekuljetukset rautatiekuljetuksilla.

Rautatiekuljetusten avulla yhtiö on jo vähentänyt hiilidioksidipäästöjä lähes 75 prosentilla Belgian Gentissä sijaitsevan tuotantolaitoksensa ja Pohjois-Italiassa sijaitsevan varaston välillä. Toisella reitillä, Gentistä Itävaltaan sijaitsevalle varastolle, päästöt vähenivät lähes puolella rautatiekuljetuksiin siirtymisen myötä.

Molemmat aloitteet ovat osa ilmastosuunnitelmaa, jonka Volvo Cars paljasti viime vuonna. Suunnitelman mukaan yhtiö pyrkii vähentämään autokohtaista hiilijalanjälkeään 40 prosentilla vuosien 2018 ja 2025 välillä, mikä edellyttää päästöjen vähentämistä 25 prosentilla, logistiikka mukaan lukien. Vuoden 2025 tavoite on konkreettinen askel Volvo Carsin pyrkimyksessä tulla ilmastoneutraaliksi yhtiöksi vuoteen 2040 mennessä.

“Kun sanoimme, että suunnittelemme päästöjen vähentämistä merkittävästi kaikessa toiminnassamme, tarkoitimme sitä”, kertoi Javier Varela, Volvo Carsin tuotanto- ja logistiikkajohtaja. ”Logistiikkaverkostomme on vain yksi osa suunnitelmaa, mutta silti tärkeä. Tämä on yksi esimerkki sitoutumisestamme vähentää ympäristövaikutuksiamme tarkoituksenmukaisilla, konkreettisilla toimenpiteillä.”

Volvo Cars haluaa käyttää rautatieliikennettä myös laajemmassa mittakaavassa Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Jo nyt autoja kuljetetaan Kiinan tuotantolaitoksista Belgian Gentin satamaan junalla kaksi kertaa viikossa. Muut rautatieyhteydet toimittavat uusia Volvo -autoja alueellisiin varastoihin Kiinassa ja Venäjällä.

Yhdysvalloissa Charlestonissa, Etelä-Carolinassa sijaitseva tuotantolaitos hyödyntää vakiintunutta rautatieverkostoa, joka vie uusia autoja varastoihin Pohjois-Amerikan kaupunkeihin. Nämä junat korvaavat jo nyt kymmeniä autorekkoja viikossa, ja niiden lukumäärä todennäköisesti kasvaa seuraavan sukupolven XC90:n myötä.

Volvo Carsin ilmastosuunnitelma on yksi autoteollisuuden kunnianhimoisimmista . Se esittelee konkreettisia toimia, jotka ovat yhteneväisiä Pariisin kansainvälisen ilmastosopimuksen (2015) kanssa. Sopimuksen tavoitteena on rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen esiteollisiin tasoihin verrattuna.

Volvo Carsin 2040 -ilmastotavoitteet eivät rajoitu pakokaasupäästöjen vähentämiseen sähköistämisen avulla, koska yhtiön mukaan sähköistäminen ei vähennä ympäristövaikutuksia riittävästi. Yhtiö tarkasteleekin hiilidioksidipäästöjen torjumista kaikkialla: tuotantoverkossaan, toimitusketjussaan sekä materiaalien kierrätyksen ja uudelleenkäytön kautta.

Yrityksen sähköistämispyrkimyksiä heijastaat äskettäin lanseerattu, uusi Recharge-automallisto. Recharge on kattava nimi kaikille ladattaville Volvoille eli autoille,  joissa on täysin sähköinen tai lataushybridivoimansiirto. Recharge-malliston tavoitteena on lisätä entisestään Volvo Carsin sähköistettyjen autojen osuutta kokonaismyynnistä ja kannustaa lataushybridiautojen kuljettajia käyttämään Pure-sähköajotilaa mahdollisimman paljon.

Bookmark the permalink.