JHL-raideammattilaisten ulosmarssi Turussa kestää lähes viikon

VR:n Turun varikon JHL:läiset raideammattilaiset sekä työnjohtoa ja toimihenkilöitä marssi ulos työpaikaltaan puolilta päivin tiistaina 27.tammikuuta. Spontaani mielenilmaus on vastalause VR Groupin saman päivän aamuna julkistamalle päätökselle lakkauttaa Turun varikko.
– Päätös ulosmarssista syntyi työpaikkakokouksessa yhtiön tiedotustilaisuuden jälkeen, pääluottamusmies Toni Tammelin kertoo.

JHL:n raideammattilaiset aikovat palata seuraavan kerran työpaikalle vajaan viikon kuluttua eli maanantaina 2. helmikuuta. Siihen asti junakaluston huolto- ja kunnossapitotyöt ovat seisauksissa, ja junien hyytyessä ne pitää hinata korjattavaksi Helsingin varikolle.

– Mielenilmauksen poikkeuksellinen kesto taisi yllättää yhtiön johdon, mutta se kertoo siitä, kuinka raskaana henkilöstö kokee varikon alasajon ja töiden loppumisen Turussa, Tammelin perustelee.

Turun varikon toiminta on tarkoitus lopettaa asteittain tämän vuoden loppuun mennessä. VR Group perustelee päätöstä kustannussäästöllä, joka syntyy, kun junakaluston kunnossapito ja huolto keskitetään lähelle liikennettä ja asiakkaita eli etenkin Helsinkiin, Tampereelle ja Ouluun. VR:llä on varikot lisäksi Kouvolassa ja Joensuussa.

Yhtiö tarjoaa kaikille Turun varikon työntekijöille töitä joko muilla varikoilla tai muualla konsernin palveluksessa. Tammelinin saamien tietojen mukaan työpaikkoja tarjottaisiin etenkin Oulusta, johon harvalla turkulaisella on mahdollisuuksia tai halua siirtyä.

Turun varikko työllistää kaikkiaan 79 henkilöä, joista noin 70 työskentelee varikolla ja loput kunnossapidossa. Valtaosa varikon henkilöstöstä on JHL:n jäseniä.

Bookmark the permalink.