Destia laajentaa rataverkon kunnossapitoa uudella urakkavoitolla

Liikennevirasto ja Destia Rail Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa Pohjois-Suomen rataverkon kunnossapitoalue 12:n hoito on myönnetty Destialle. Sopimus allekirjoitettiin 3.2.2015.

Pohjois-Suomen rataverkon kunnossapitourakka kattaa 610 raidekilometriä, minkä lisäksi urakkaan sisältyy 30 raidekilometriä ratapihoilla ja 260 kappaletta vaihteita. Rataverkon keskeisimmät osuudet ovat Oulu–Kemi–Tornio–Kolari ja Kemi–Rovaniemi–Kemijärvi. Suurimmat ratapihat sijaitsevat alueilla Tornio, Kemi, Rovaniemi ja Kemijärvi.

Urakka alkaa 1.5.2015 ja päättyy 30.4.2020. Hankkeen valmistautumisjakso alkaa välittömästi. Hankkeen kokonaiskustannusarvo on noin 30 miljoonaa euroa.

– Kunnossapitourakka 12 vahvistaa edelleen strategian mukaista markkina-asemaamme radan kunnossapidossa. Uuden urakkasopimuksen myötä Destialle kuuluu puolet Suomen kahdestatoista rataverkon kunnossapitoalueesta, kertoo Destia Rail Oy:n toimitusjohtaja Jorma Paananen .

Destia vastaa myös rataverkon kunnossapitoalueista 4 (Rauma-Pieksämäki), 5 (Haapamäen tähti), 8 (Ylä-Savo), 10 (Keski-Suomi) ja 1.5.2015 alkava 11 (Kainuu).

Bookmark the permalink.