Rihtniemi: Pisara ja muut raidehankkeet ovat tulevaisuuden joukkoliikenteen selkäranka

HSL:n liikenteen tulevaisuutta luotsaava Matkalla tulevaisuuteen –kampanja on kerännyt tähän mennessä useita satoja tuhansia katsojia eri kanavissa. Tuomas Enbusken isännöimä viisiosainen ohjelmasarja käynnistyi helmikuussa, ja sen aihepiiri käsittelee laajasti mm. kaupunkisuunnittelua, asumista, liikkumista, työn tulevaisuutta ja teknologian kehittymistä. Sarjan viimeisessä jaksossa Enbuske haastattelee HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemeä liikenteen tulevaisuudesta.

Enbuske haastatteli Suvi Rihtniemeä siitä, millaisia ajatuksia hänellä on liikennejärjestelmän ja joukkoliikenteen kehittämisestä. Rihtniemen haastattelun voit katsoa täältä:http://matkallatulevaisuuteen.fi/jaksot/jakso-6/. Lisäksi kaikki leikkaamattomat, noin 45 minuutin mittaiset jaksot julkaistaan tällä viikolla Matkalla tulevaisuuteen -sivustolla osoitteessa www.matkallatulevaisuuteen.fi

”Itselleni jäi keskusteluista mieleen hämmentävät tulevaisuuden visiot siitä, että liikkuisimme sukkulassa 1200 kilometrin tuntivauhdilla Helsingistä Lahteen, Turkuun ja Tampereelle. Ne tuntuvat tänä päivänä kaukaisilta visioilta, mutta voivat varmasti olla joskus totta. Jos tällainen kehityssuunta jatkuu, niin Etelä-Suomesta tulee yhtenäinen talousalue, jossa kaikki kaupungit ovat entistä lähempänä toisiaan. Tällaisia ratkaisuja pitää miettiä. Tai kolmiota Helsinki-Tampere-Turku, joka on Suomen voimakkaimmin kehittyvä alue”, Rihtniemi sanoo.

Tällä hetkellä Helsingin seudulla tehdään noin 3,3 miljoonaa matkaa päivässä, josta noin miljoona joukkoliikenteen kyydissä. HSL:n ennuste on, että vuonna 2050 seudulla tehdään jo 5,7 miljoonaa matkaa päivässä.

”Tämä vaatii joukkoliikenteeltä paljon uusia raidehankkeita. Ensi kesänä käynnistyy Kehärata ja sitten Länsimetro. Toivottavasti sen jälkeen Pisararata tulee helpottamaan pääkaupunkiseudun lähijunaliikennettä ja samalla kaukojunaliikennettä. Lisäksi tarvitaan metron jatkoa itään Sipooseen”, Rihtniemi sanoo.

HSL:n toimitusjohtaja uskoo, että vuonna 2050 Helsingin seutu on huomattavasti tiiviimmin rakennettu kuin nyt ja silti täältä löytyvät hyvät virkistysalueet. Työpaikat ja palvelut ovat lähellä, jolloin päivittäinen liikkumistarve muutoin kuin kävellen tai pyöräillen on mahdollisimman pieni.

”Suuret joukot liikkuvat edelleen raiteilla ja lisäksi voi olla sähköautoja ja robottiautoja. Ne eivät kuitenkaan ole ratkaisu liikkumiseen vaan mukava lisä. Bussit ja raiteet ovat tuolloin edelleen se tärkein liikkumismuoto, mutta bussit kulkevat kyllä jollain muulla kuin fossiilisilla polttoaineilla”, Rihtniemi sanoo.

Yhteenlaskettuna HSL on tavoittanut Matkalla tulevaisuuteen –kampanjalla tähän mennessä käytännössä kaikki pääkaupunkiseudulla asuvat ihmiset. Kampanjakokonaisuus jatkuu koko vuoden ajan HSL:n eri sisällöissä kuten Kehäradan ja Vantaan linjastouudistusten lanseerauksissa. Rihtniemen mielestä luvut kertovat siitä, että ihmiset ovat erittäin kiinnostuneita liikkumisen tulevaisuudesta ja siitä, millaisia palveluita HSL aikoo matkustajille tarjota tulevaisuudessa.

Bookmark the permalink.