Länsimetron asetinlaitetoimittajaksi Mipro

Länsimetron osuuden Ruoholahti – Matinkylä asetinlaitetoimittajaksi on valittu suomalainen järjestelmätoimittaja Mipro Oy. HKL:n johtokunta teki asiasta päätöksen kokouksessaan 24.3.2015. Asetinlaitehankintaa ovat valmistelleen yhteistyössä Länsimetro Oy ja HKL.

Asetinlaite on metron liikenteenohjausjärjestelmän perusta. Se esimerkiksi ohjaa opastimia ja vaihteita sekä antaa ajantasaisen tiedon junien sijainnista radalla. Ensimmäisessä vaiheessa hankitaan asetinlaite ja käytönohjausjärjestelmä (ATS) sekä matkustajainformaatiojärjestelmä Ruoholahti – Matinkylä -osuudelle. Hankintaan sisältyy myös mahdollinen optio Helsingin nykymetron sekä länsimetron jatkeen vastaavista järjestelmistä.

Hankinta toteutetaan siten, että hankintaan liittyvien töiden puolesta länsimetron liikenne voidaan aloittaa 15.8.2016.

Tarjouskilpailuun asetinlaitteen toimittamisesta tuli kaksi tarjousta, Miprolta ja Siemensiltä. HKL:n johtokunta päätti hylätä Siemensin tarjouksen tarjouspyynnön ehtojen vastaisena.

Asetinlaitehankinta käynnistettiin, kun HKL purki metron automatisointia koskevat sopimukset Siemensin kanssa vuoden vaihteessa.

http://www.mipro.fi/toimialat/rautatiejarjestelmat/tuotteetjapalvelut/misotcs

Bookmark the permalink.