Pisararadan asemakaavan muutos hyväksytty

Pisara_Alppipuisto_Kuva_Sito_73117__webiso

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi eilen 17.6. kokouksessaan Pisararadan asemakaavan muutoksen. Muutos mahdollistaa Pisararadan, sen maanalaisten rautatieasemien ja nykyiseen rautatiehen liittymiseksi tarvittavien osien rakentamisen. Rata on noin 8 kilometrin mittainen ja siitä 6 kilometriä sijaitsee tunnelissa.

Pisararata on Helsingin keskustan alle suunniteltu lähijunien kaupunkiratalenkki. Pisaran mallinen rata alkaa Pasilasta ja kiertää tunnelissa Töölön, Helsingin keskustan ja Hakaniemen kautta takaisin Pasilaan. Toteutuessaan rata parantaa joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä ja vapauttaa laituritilaa Helsingin päärautatieasemalla.

Päätöstä Pisararadan rakentamisesta ei ole tehty, vaan toteuttaminen edellyttää päätöstä valtiolta sekä ratalain mukaisen ratasuunnitelman laatimista.

Kaupunginvaltuuston päätösasiakirjat (kohta 17)

Pisararata Liikenneviraston sivuilla

Bookmark the permalink.