HSL:n aikataulujulisteita vaihdetaan jo lähijuna-asemille

2015-06-26 14_26_20-071d3d86-9560-4d11-89c6-4f623a43e62c.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

HSL:n alueella kulkevien lähijunien ja lähijuna-asemien matkustajainformaatio siirtyy HSL:n ilmeeseen ensi viikolla, kun Kehärata aukeaa. Muutos näkyy asemilla ja junissa jo nyt, sillä uusia linjakarttoja ja aikatauluja on jo alettu vaihtaa vanhojen tilalle.

Uusi ilme näkyy kaikilla HSL-alueella sijaitsevilla 46 asemalla ja kaikissa lähijunissa. Uudistus on osa laajempaa tavoitetta, jossa kaiken HSL-alueen joukkoliikenteen graafinen ilme on yhdenmukainen.

”HSL-alueen junaliikenteen tilaajana HSL:n tavoitteena on, että matkustavat löytävät helposti tarvitsemansa tiedon, kun informaatio on ulkoasultaan johdonmukaista ja intuitiivista”, HSL:n palvelumuotoilupäällikkö Jarno Ekström sanoo.

2015-06-26 14_25_52-460fb999-7377-41ed-ba49-af1249d1a116.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Lähijunien uusien linjakarttojen yhteydessä on laadittu myös HSL:n uusi runkolinjakartta, joka näkyy tulevaisuudessa HSL-alueen keskeisimmillä vaihtoasemilla. HSL:n runkolinjasto vahvistuu sekä tänä että ensi vuonna, kun Kehäradan avautumisen lisäksi uusi runkobussilinja 560 avautuu elokuussa ja Länsimetro vuotta myöhemmin.

Kehärata aukeaa liikenteelle tulevan viikon keskiviikkona 1. heinäkuuta, jolloin myös lähiliikenteen aikataulut muuttuvat uuden rataosuuden avaamisen myötä. HSL:n ilmeen mukaiset uudet julisteet ovat 1.7. voimaan astuvien aikataulujen mukaisia, joten joidenkin asemien aikataulutiedot eivät ennen keskiviikkoa välttämättä ole ajan tasalla. Ajantasaista aikataulutietoa on kuitenkin saatavilla asemien sähköisiltä näytöiltä ja internetistä.

Bookmark the permalink.