TRANSTECHIN ENEMMMISTÖOMISTUS ŠKODA TRANSPORTATIONILLE

2015-08-04 14_06_12-Kiskokalustoesite_FIN_lr.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Transtech Oy:n suomalaiset omistajatahot ja Škoda Transportation Group ovat 4.8.2015 tehdyllä osakekaupalla sopineet Transtechin osake-enemmistön siirtymisestä tsekkiläisen Škodan omistukseen. Tehty kauppa mahdollistaa Transtechin kasvun edellyttämät lisäresurssit rahoitukseen, tuotekehitykseen ja kansainvälistymiseen. Suomalainen Sinituote Oy on Škodan toivomuksesta jatkossakin merkittävä yhtiön vähemmistöomistaja. Omistusmuutoksessa yhtiön nimi säilyy ennallaan.

  • Škoda Transportation on ollut viime vuosina erittäin menestyvä erityisesti vientimarkkinoilla. Pitkän aikavälin pääsuunnitelmamme on vahvistaa yhtiömme asemaa erityisesti Länsi-Euroopassa. Suomalaisen Transtechin yritysosto on yksi askeleista, joilla haluamme saavuttaa päämäärämme”, sanoo Tomáš Krsek, Škoda

Transportationin hallituksen puheenjohtaja.

  • Yritysoston avulla Škoda Transportation on siirtymässä avainasemaan rautatie- ja raitiovaunujen alalla Suomen markkinoilla. Yhtä merkittävää on myös se, että tällä kaupalla Škodan asema paranee selvästi liiketoiminnassa koko Skandinaviassakin,“ täydentää Zdeněk Majer, Škoda Transportationin varatoimitusjohtaja.
  • Olemme iloisia, että Škoda Transportationista on tullut uusi enemmistöosakas Transtechissa – erityisesti sen takia, että kyseessä on omistaja, jolla on oma laaja tuotevalikoima, joka varmasti auttaa myös meitä sekä uusien tuotteiden että liiketoiminnan kehittämisessä yhtiön laajentuessa vientimarkkinoille“, lisää Leif Ekström.

Škoda Transportation on yksi johtavista yrityksistä kuljetustekniikan alalla Euroopassa. Škoda Transportation -ryhmän liikevaihto vuonna 2015 on noin €700 miljoonaa. Sen tuotevalikoimaan kuuluvat ennen kaikkea matalalattiaraitiovaunut, sähköveturit, kaupunkijunat, metrojunat, johdinbussit, mutta myöskin vetomoottorit ja täydelliset asemat liikennejärjestelmiin. Škoda

Transportationilla on useita tytäryhtiöitä Tšekissä esim. yhtiöt Škoda Electric, Škoda Vagonka ja Pars nova sekä tytäryhtiöt Saksassa, Puolassa, Unkarissa ja Venäjällä. Yhtiöissään Tšekissä yhtiö työllistää noin viisi tuhatta henkilöä. Merkittävillä kehitysinvestoinneilla Škoda Transportation tuo markkinoille säännöllisesti uusia ja moderneja tuotteita, jotka ovat saaneet merkittävän aseman vientimarkkinoilla. Yhtiö on sijoittanut tutkimukseen ja kehitykseen viimeisen kolmen vuoden aikana yli €100 miljoonaa euroa. (www.skoda.cz)

Bookmark the permalink.