Raideammattilaiset JHL ja Veturimiesliitto tyrmistyneitä VR Yhtymä Oyj:ssä alkavien yt-neuvotteluiden laajuudesta

VR Yhtymä Oyj on tänään ilmoittanut käynnistävänsä VR:n historian suurimman yt-prosessin, joka koskee kaukojunien matkustajaliikennettä ja sen tukitoimintoja. Syinä junavuorojen ja henkilöstön vähentämiseen sanotaan oelvan halpabussiliikenteen tuoma kilpailu sekä valtion päätös leikata junien ostoliikenteeseen osoitettuja määrärahoja 12,3 miljoonalla eurolla vuosittain. Henkilöstöä 15.9. alkavassa yt-menettelyssä on tarkoitus vähentää yhteensä 570 henkilöä.

Erityisesti valtion ostoliikenne määrärahojen raju leikkaus ja sen kohdentaminen kokonaisuudessa junaliikenteeseen, uhkaa johtaa kokonaisten yhteysvälien lakkauttamiseen ja liikenneyhteyksien merkittävään heikkenemiseen erityisesti Etelä-Suomen ulkopuolella.
– On täysin käsittämätöntä, että valtio kurittaa rautateitä suuntaamalla koko ostoliikenteen leikkauksen sinne. Tämä johtaa isoihin muutoksiin koko liikennejärjestelmässä ja kokonaisten yhteysvälien lakkauttamiseen. Liikenne- ja viestintäministerin pitäisi pikaisesti tehdä asiassa uudelleenarvio, sillä kello käy, toteaa Veturimiesliiton puheenjohtaja Risto Elonen.

Tämän lisäksi VR lakkauttaa reilusti yli kolmekymmentä junavuoroa muilta rataosuuksilta. Leikkaukset kohdistuvat sekä matkustajaliikenteessä suoraan työssä oleviin, kuten konduktööreihin ja veturinkuljettajiin, mutta myös junien kunnossapitoon konepajoilla ja varikoilla.
– Tämä yt on koko VR:n historian suurin ja sen inhimilliset vaikutukset ovat koko Suomenkin mittakaavassa suuret. On välttämätöntä, että jokaisen yt:n piiriin joutuvan henkilön tilanne käydään läpi riittävässä ajassa ja pehmeitä keinoja hyödyntäen yhdessä neuvotteluosapuolten kanssa. VR:llä on käytössä ns. laajennettu muutosturva, mitä pitää tässä tilanteessa vielä täydentää. Irtisanotuksi joutuvien henkilöiden asiat tulee hoitaa siten, että jokaisen ihmisen osalta varmasti katsotaan kaikki mahdolliset vaihtoehdot läpi, toteaa Raideammattilaiset JHL:n puheenjohtaja Vesa Mauriala.

Mikäli valtio toteuttaa junien ostoliikenteen määrärahojen leikkauksen budjettiriihen linjaustensa mukaisesti, kokonaisten junaliikenteen reittien lakkautukset ovat tosiasia ja henkilöstön irtisanomiset toteutuvat täysimääräisesti. Mikäli valtio uudelleen arvioi ostoliikenteen leikkauksia, jäävät myös henkilöstövaikutukset hieman vähäisemmiksi.
Valtio itse lisää omalla toiminnallaan maahan työttömyyttä samaan aikaan, kun ministerit julistavat, että töitä olisi saatava lisää. Tarkoitus ja oma toiminta eivät kohtaa millään lailla, toteaa Raideammattilaiset JHL:n puheenjohtaja Vesa Mauriala.

Ammattiliitot vetoavat valtion omistajaohjauksesta vastaavaan pääministeri Juha Sipilään, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriin sekä valtiovarainministeri Alexander Stubbiin, jotta ostoliikenteen leikkausten vaikutuksia Suomen liikennejärjestelmään voitaisiin vielä arvioida uudelleen.

Bookmark the permalink.