Maakuntahallitus: VR:n lähiliikenteen lakkautukset uhka alueen tasapainoiselle kehitykselle

Uudenmaan liitto on erittäin huolestunut tiedoista, joiden mukaan Helsingin seudulle kaavaillaan useita junaliikenteen leikkauksia. Esimerkiksi Y-junien liikenteen lakkauttaminen olisi sekä alueen tasapainoisen kehittämisen että läntisen Uudenmaan asukkaiden näkökulmasta kestämätöntä.

Uudenmaan maakuntahallitus päätti kokouksessaan 21.9. esittää liikenne- ja viestintäministerille, että paikallisjunaliikenteen ratkaisut otetaan vakavasti uuteen harkintaan.

Uudenmaan liitto on pitkäjänteisesti noudattanut maankäytön ja liikenteen suunnittelussa periaatetta, että kasvavan yhdyskuntarakenteen ratkaisujen tulee perustua raideliikenteeseen. Tämä on maailmanlaajuisesti ainoaksi mahdolliseksi tunnustettu periaate.

Bookmark the permalink.