Itä-Suomen yliopisto (UEF): Itä-Suomen junayhteydet turvattava

Itä-Suomen yliopisto on huolestunut liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) päätöksestä lakkauttaa useita junavuoroja Itä-Suomessa.

Joensuu–Varkaus–Pieksämäki-reitti on tärkeä poikittaisliikenteelle ja yhteyksille Joensuusta erityisesti Jyväskylän ja Tampereen suuntiin. Junaliikenteellä on erityisen suuri merkitys opiskelijoille ja henkilöstölle. Poikittaisliikenteen lakkauttaminen pidentäisi huomattavasti matka-aikaa ja lisäisi kustannuksia.

Joensuun maine ja vetovoima yliopistokaupunkina edellyttää hyvää liikenteellistä saavutettavuutta. Yliopisto vaatii, että junayhteydet on turvattava jatkossakin ja rataliikennettä on kehitettävä lakkautusten sijaan.

Itä-Suomen yliopisto on mukana vetoamassa hallitukseen ja eduskuntaan, jotta junaliikenteeseen kohdistuvat säästöt ja toimenpiteet otettaisiin uudelleenharkintaan.

Bookmark the permalink.