Asuntomessujen kävijätutkimus: 30 prosenttia messuvieraista tuli messuille junalla

2015-10-07 12_06_14-vantaa_tutkimus_netti.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Tänään Vantaalla järjestetyssä palauteseminaarissa julkaistiin Asuntomessut Vantaalla -tapahtuman kävijätutkimuksen tulokset. Tilaisuudessa vahvistettiin myös maksaneiden kävijöiden määrä, joka oli yhteensä 138 756*. Kävijätutkimuksen on tehnyt Sanoma Media Finland Oy / Rakentaja.fi. Tutkimukseen osallistui 8 588 kävijäperhettä, eli noin 13,4 prosenttia messuilla käyneistä perheistä.

Asuntomessujen kävijätutkimuksen mukaan peräti 30 prosenttia messuvieraista on saapunut Asuntomessuille Vantaalle junalla. Edellisen kerran messut järjestettiin pääkaupunkiseudulla vuonna 2006 Espoossa. Asuntomessuille Espooseen junalla saapui 15 prosenttia kävijöistä.

Yli puolet messuvieraista tuli Asuntomessuille Vantaalle Uudeltamaalta. Keskimääräinen kävijämäärä oli 4 500 kävijää päivässä. Päiväkohtainen kävijäennätys tehtiin 6. elokuuta, jolloin messuilla vieraili 7171 kävijää. Elokuun viidentenä ja kuudentena päivänä messut olivat auki illalla kello kahdeksaan saakka.

– Kokonaiskävijämäärä ylitti Jyväskylän ja Hyvinkään kävijämäärät, ja kuten aiempinakin vuosina, päiväkohtainen kävijämäärä nousi tasaisesti loppua kohti. Mikä tärkeintä, messuvieraat ovat olleet erittäin tyytyväisiä messujen sisältöön ja nauttineet kokemastaan. Kävijätutkimuksesta käy ilmi, että 88,8 prosenttia kävijöistä piti messuja hyvänä tai erinomaisena, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.

Kävijöiltä tuli kiitosta muun muassa hyvin toimineista järjestelyistä sekä siitä, että messuilla oli esillä erityyppisiä kerrostaloasuntoja. VAV Asunnot Oy:n kohde numero 5, Kasarikoti, voitti Asuntomessujen Vuoden sisältöteko –palkinnon. Kasarikoti oli kävijätutkimuksen mukaan mieleenpainuvin asia messuilla.

– Alueen siisteys ja hyvin suunniteltu kierto nousivat esiin tutkimuksen positiivisessa palautteessa. Eniten messuvieraita kiinnostivat keittiöt ja saunat. Lisäksi erilaiset sisustustuotteet, laatat, ja kaikki pihaan liittyvä olivat kiinnostavimpien tuotteiden joukossa, kävijätutkimuksen koostamisesta vastannut myyntipäällikkö Jussi Ruotsalainen Sanoma Media Finland Oy:stä kertoo.

Messuvieraat jättivät messuille noin 5 miljoonaa euroa ja messupaikkakunnalle noin 4,2 miljoonaa euroa. Yhteensä rahaa käytettiin noin 9,2 miljoonaa euroa. Rahan kulutus on arvioitu eri palveluiden käyttäjämäärien ja perheiden ilmoittamien summien perusteella.

Vantaa kiinnostaa messuvieraita niin asuinpaikkana kuin matkakohteena

Kävijätutkimuksesta käy ilmi, että 24,2 prosenttia kävijöistä oli kiinnostunut Vantaasta asuinpaikkana, 15,7 prosenttia matkailukohteena. Kävijät olivat myös valmiita suosittelemaan Vantaata sekä Asuntomessuja ystävilleen. Kivistön messualue miellytti kahta kolmasosaa kävijöistä asuinalueena.

Kävijätutkimuksen yhteydessä Asuntomessut Vantaalla -tapahtuman palauteseminaarissa julkaistiin myös Vantaan kaupungin tekemä loppuraportti projektista.

– Messutapahtuma tehdään aina tiiviissä yhteistyössä rakentajien, näytteilleasettajien ja yhteistyökumppaneiden kesken, ja toimiva yhteistyö on projektissa kaiken a ja o. Asuntomessujen eteen tehtiin lujasti töitä, ja onnistunut lopputulos palkitsi kaikkien uurastuksen, aluevalvoja Tiina Rantala toteaa.

Vantaan kaupungin viestintäpäällikkö Päivi Rainio on erityisen ilahtunut siitä, että kolmannes messuvieraista käytti Kehärataa messuille tullessaan.

– Kehäradan ansiosta messuille oli helppo tulla. Oli myös kiinnostavaa huomata, että helsinkiläiset olivat merkittävin yksittäinen kävijäryhmä. Asuntomessuilla Vantaalla messutarjonnasta erottuivat etenkin pienet kerrostaloasunnot, joita kävijät pitivät kiinnostavana, Rainio sanoo.

Tutustu kävijätutkimukseen ja Vantaan kaupungin tekemään loppuraporttiin osoitteessa:

http://www.asuntomessut.fi/vantaa-2015/loppuraportti-ja-kavijatutkimus

*Maksaneiden kävijöiden määrän on tarkastanut MediaAuditFinland Oy (entinen Levikintarkastus Oy).

Bookmark the permalink.