:KATSO VIDEO: Kivimiesten serkut vastustavat videolla junaliikenteen leikkauksia

500px-Joensuu.vaakuna.svg

Joensuun kaupunki on jo aikaisemmin ilmoittanut vastustavansa jyrkästi Itä-Suomen alueelle kaavailtuja junaliikenteen leikkauksia. Kaupunginvaltuuston julkisen kannanoton lisäksi Joensuun kaupunki on nyt julkaissut sosiaalisessa mediassa videon, jossa kaupungintalon julkisivussa olevat patsaat vastustavat junaliikenteen leikkauksia.

Videolla esiintyvillä patsailla on oikea yhtymäkohta Helsingin rautatieaseman patsaisiin. Joensuun kaupungintalon patsaat puhuvat videolla Helsingin rautatieaseman patsaista serkkuinaan. VR:n omissa mainoksissaan käyttämät “kivimiehet” ovat osa Eliel Saarisen suunnitteleman rautatieaseman julkisivua. Saarinen on suunnitellut myös Joensuun kaupungintalon, jonka julkisivuun “kivimiesten serkut” kuuluvat.

Idean kivimiesten käytöstä junaliikenteen leikkausten vastustajina esitti joensuulaisessa kaupunkilehti Heilissä historiantutkija Ismo Björn. Joensuun kaupungin julkaiseman videon on toteuttanut joensuulainen Koju Film Company Oy. Video on toteutettu tarkoituksella kotikutoisesti, huumorilla ja pienellä budjetilla. Tarkoituksena on luoda kontrastia VR:n kalliisiin animaatiomainoksiin.

Video on katsottavissa Joensuun kaupungin Facebook-sivulla sekä Youtube-kanavalla www.youtube.com/joensuunkaupunki.

Liikenne- ja viestintäministeriön sekä VR:n suunnitelmien mukaan junaliikenne lakkaisi kokonaan sekä Joensuu – Lieksa – Nurmes että Joensuu – Varkaus -rataosilla 27.3.2016 alkaen. Samalla Pohjois-Karjalan henkilöjunaliikenneasemien lukumäärä romahtaisi nykyisestä 14:sta vain kolmeen.

Bookmark the permalink.