ABB toi norsun junaradan varteen Helsingissä

img_0092_508x

– ABB on tuonut valtavan viisimetrisen norsun Pitäjänmäen tehdasalueelleen Helsingissä. Valimon seisakkeen läheisyyteen sijoitettu Jimbo-nimeä totteleva norsu ilahduttaa pääkaupunkiseudun junamatkustajia joulun alusviikkojen aikana. Jouluasuun puettu Jimbo on keulakuva ABB:n uuden sukupolven ACS880-taajuusmuuttajan markkinointikampanjalle, joka käynnistyy vuodenvaihteen jälkeen.

Taajuusmuuttaja on ”kaasupoljin” sähköverkon ja moottorin välillä. Säätämällä sähkömoottoreiden pyörimisnopeutta portaattomasti taajuusmuuttajalla voidaan moottorin energiankulutusta leikata jopa 50 prosenttia.

Vuonna 2014 ABB:n asentama taajuusmuuttajakanta säästi sähköä 445 terawattituntia, mikä vastaa yli 110 miljoonan eurooppalaisen kotitalouden vuosittaista sähkönkulutusta. Jos tämä sähkö olisi tuotettu fossiilista polttoainetta käyttävissä voimalaitoksissa, ABB:n taajuusmuuttajat olisivat vähentäneet hiilidioksidipäästöjä 370 miljoonaa tonnia, mikä vastaa yli 90 miljoonan ajoneuvon vuosittaisia päästöjä.

Maailmanlaajuisesti ABB:n taajuusmuuttajabisnes työllistää 5000 henkilöä yli 80 maassa. Pitäjänmäen tehtaalla Helsingissä työskentelee noin 1300 henkilöä, joista 400 tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa.

Seuraa Jimbon viestejä sosiaalisessa mediassa #joulunorsu.

Bookmark the permalink.