Hämeen kauppakamari: Harkintaa junavuorojen muutoksiin

7d8bd80e-6b78-42d1-82b7-7db72a081d43-main_image

Hämeen kauppakamari vaatii VR harkitsemaan junavuorojen muutoksia. (Kuva VR Group)

Hämeen kauppakamari vaatii VR harkitsemaan iltapäivän ruuhkajunan säilyttämistä Helsingistä Lahteen sekä illan viimeisen junavuoron lähtöajan siirtämistä myöhäisemmäksi. ”Helsingistä Lahteen klo 16.26 ruuhka-ajan junavuoro on säilytettävä ja illan viimeisen vuoron on syytä lähteä myöhemmin”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ”Myös Lahti – Riihimäki –junavuorojen vähentämissuunnitelmiin on etsittävä uusia ratkaisuja.”

Kauppakamari on tyytyväinen, että VR päätti jatkaa aamun ensimmäistä junavuoroa Lahdesta Helsinkiin, vaikka vielä ei ole tiedossa, miten reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Helsinkiin saapuva juna vaikuttaa työmatkaliikenteeseen.

VR on myös aikaistamassa puolella tunnilla illan viimeistä junavuoroa Helsingistä Lahteen. Viimeinen vuoro lähtisi klo 22.12. ”Jos juna lähtee jo iltakymmenen jälkeen, ei Pohjois-Suomesta tulevilta iltalennoilta enää varmuudella ennätä viimeiseen Z-junaan Tikkurilasta. Viimeinen juna voisi lähteä Helsingistä esimerkiksi tuntia suunniteltua myöhemmin, jotta myös teatteri- ja oopperanäytöksistä sekä jääkiekko-otteluista ehtii junaan”, esittää Eerikäinen.

Myös Lahti – Riihimäki -junaliikenne vaakalaudalla

VR on vähentämässä myös Lahti – Riihimäki -junavuoroja puoleen, mikä vaikeuttaa sekä Päijät-Hämeen että Kanta-Hämeen työ- ja koulumatkaliikennettä.

Muun muassa Kärkölän kunta on pyrkinyt estämään vuorojen vähentämisen. Jos junaliikenteestä on karsittava, kunta toivoo, että työmatkaliikenteeseen jätettäisiin edes tunnin vuoroväli aamuihin ja iltapäiviin.

Hämeen kauppakamari katsoo, että VR:n on löydettävä uusia kustannustehokkaampia tapoja järjestää Lahti – Helsinki sekä Lahti – Riihimäki -junavuoroja palvelutason säilyttämiseksi. ”Odotamme raideliikenteeltä joustavampaa liikennesuunnittelua. Myös linja-autoliikenne on joutunut kilpailun takia järjestämään vuorojaan työmatkaliikenteen palvelujen turvaamiseksi”, Eerikäinen sanoo.

Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakuntien vetovoimaisuus ja kilpailukyky ovat pitkälle riippuvaisia hyvistä liikenneyhteyksistä. ”Elinkeinoelämän ja kuntien kannalta liikenteen rahoitus ja liikennesuunnittelu on kohdennettava oikeisiin kohteisiin”, toteaa Eerikäinen.

Bookmark the permalink.