Raidehanke Tallinnasta Puolaan etenee – suomalaisyrityksille merkittäviä mahdollisuuksia

item_275_bilde

Tallinnasta Puolan rajalle ulottuva kansainvälinen rautatieyhteys Rail Baltica etenee lupaavaa vauhtia. Hankkeen eteneminen avaa suomalaisille yrityksille mahdollisuuksia toimia alihankkijoina merkittävissä urakoissa.

Baltian maat yhdistävä ratayhteys Rail Baltica etenee aikataulussaan. EU:n rahoituspäätös hankkeelle saatiin kesällä 2015 ja projektin suunnitteluvaihe on valmistumassa vuoden loppupuolella. Vuonna 2018 alkavia rakennustöitä edeltävät teknisen suunnittelun työvaiheet.

Miljardiluokan hanke tarjoaa suomalaisille alan yrityksille merkittäviä mahdollisuuksia osallistua projektin tekniseen toteutukseen sekä rakentamiseen. Finprolla hankkeesta vastaava Petri Haahti rohkaisee suomalaisia yrityksiä verkostoitumaan ja ottamaan osaa Viron, Latvian ja Liettuan järjestämiin tarjouskilpailuihin yhdessä paikallisten yritysten kanssa. Baltian maat eivät pysty yksin toteuttamaan valtavaa hanketta, vaan ne tarvitsevat osaavia ulkomaalaisia kumppaneita alihankkijoiksi.

– Juuri nyt suomalaisten yritysten kannattaa aktiivisesti etsiä yhteistyökumppaneita Virosta, Latviasta ja Liettuasta, joiden kanssa voisi osallistua tuleviin tarjouskilpailuihin paikallisten yritysten alihankkijoina. Etenkin latvialaiset yritykset ilmaisivat avoimesti kiinnostuksena keskustella yhteistyöstä suomalaisten yritysten kanssa. Suomalaiset yritykset ovat Baltiassa hyvässä maineessa: suomalaiset ovat ratkaisukeskeisiä ja heidän kanssaan on helppo toimia, Haahti kertoo.

Ensimmäinen arkkitehtuurikilpailu alkaa toukokuussa

Yhteistyökumppaneita tarvitaan erityisesti rautateiden, siltojen, teiden ja tunnelien suunnittelussa ja rakentamisessa, arkkitehtuurissa sekä kaupunkisuunnittelussa ja -rakentamisessa. Haahti korostaa, että verkostoituminen kannattaa aloittaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja miettiä tarkkaan oma tarjooma siitä, minkälaista osaamista projektiin voidaan tarjota.

– Riian päärautatieaseman ja vanhan kaupungin alueen arkkitehtuuristen ratkaisujen osalta avataan toukokuun aikana avoin arkkitehtuurikilpailu. Tämä on merkki siitä, että hanke etenee kovaa vauhtia ja nyt kannattaa olla hereillä, Haahti sanoo.

Rail Baltica lyhyesti:

  • rakennustyöt alkavat 2018 ja valmistuvat 2024 loppuun mennessä, matkustaminen voi alkaa 2025
  • suunniteltu kokonaispituus on 728 kilometriä
  • matkustajaliikenteessä maksiminopeus 240 km/h
  • matka-ajat, esim. Tallinna – Riika 2h, Tallinna – Puola 4h
  • Baltian maissa asemia ovat Tallinna, Pärnu, Riikan keskusta, Riikan lentoasema, Panevėžys, Kaunas ja Vilna
  • kokonaiskustannus 5 miljardia euroa, josta 85 % EU:n rahoittamaa (Connecting Europe Facility, CEF)

Lisätietoja:

Bookmark the permalink.