KONEELLE MERKITTÄVÄ TILAUS DOHAN METROPROJEKTIIN QATARISSA

102440

KONE toimittaa hissejä ja liukuportaita Dohan metroprojektiin Qatarissa. Sopimukseen sisältyy 20 vuoden kunnossapitosopimus ja yli 500 laitteen toimitus Qatarin pääkaupungin Dohan kahteen metrolinjaan (Red Line South ja Gold Line).

Metroprojektin tavoitteena on nopeuttaa joukkoliikennettä kaupungissa. Metroverkosto käsittää neljä linjaa ja 100 asemaa, ja sen pituus on 215 km. Metrosta tulee tärkeä osa Qatar Railin rataverkostoa. Siihen kuuluva kaukoliikennerata sekä matkustaja- että rahtiliikennettä varten yhdistää Qatarin Persianlahden yhteistyöneuvoston jäsenvaltioihin ja Lusailin kaupungin raitiotieverkostoon. Dohan metron rakennuttaja on Qatar Rail, ja projektin kolmen ensimmäisen metrolinjan on määrä valmistua vuoden 2020 alussa. Neljäs metrolinja toteutetaan projektin toisessa vaiheessa.

KONE suunnittelee, toimittaa ja asentaa metrojärjestelmään yhteensä 189 KONE MonoSpace® Special- ja KONE Transys(TM)  hissiä, 253 KONE TransitMaster(TM)  liukuporrasta ja 102 TransitMaster(TM)  liukukäytävää. Kaikki laitteet räätälöidään uusien metrolinjojen matkustajatarpeiden mukaan. Hissiteknologia perustuu energiatehokkaisiin KONE MonoSpace®  ratkaisuihin.

“Olemme iloisia, että saamme tehdä yhteistyötä Qatar Railin kanssa tässä uudessa ja kiinnostavassa projektissa”, sanoo KONEen Etelä-Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan aluejohtaja Pierre Liautaud. “Kun liikennekeskusten kautta kulkee päivittäin valtavat määrät ihmisiä, laitteiden turvallisuudesta ja tehokkuudesta on todellakin pidettävä huolta. Silloin ihmiset voivat liikkua mahdollisimman sujuvasti ja ripeästi, mikä on äärimmäisen tärkeää. Odotamme innolla, että pääsemme tarjoamaan People Flow -osaamistamme ja toimittamaan ratkaisujamme Dohan metroprojektiin.”

Tilaus kirjattiin vuoden 2015 neljännelle neljännekselle.

Bookmark the permalink.