Attido uudisti VR.fi -verkkopalvelun

VR Junaliput verkkokaupasta. Katso aikataulut ja osta lippu

Attido toteutti  VR.fi  -verkkopalvelun uudistuksen kevään 2014 aikana. Verkkopalvelun uudistuksen lähtökohtana oli palvella asiakkaita henkilökohtaisesti ja päätelaitteesta riippumatta. VR:n verkkopalvelu rakennettiin responsiiviseksi, joka mahdollistaa palvelun vaivattoman käytön myös kännykällä ja tabletilla.

Käytettävyyden ohella toteutuksessa kiinnitettiin erityistä huomiota saavutettavuuteen, mm. huomioimalla näkövammaisten erityistarpeet palvelun käytössä. Sivusto toteutettiin Oraclen teknologialla.

VR:llä uudistuksen lopputulokseen ollaan tyytyväisiä.

– Palaute uudesta sivustosta on ollut erittäin positiivista. Attidon osaaminen ja asenne ovat kohdallaan, kertoo VR:n verkkopalvelupäällikkö Christian Lindberg.

– Attidon kyky toteuttaa vaativia projekteja aikataulussa on erittäin hyvä, kertoo VR:n tietohallintojohtaja Jukka-Pekka Suonikko.

Attidolle onnistuminen tunnetun julkisen ja käyttäjämäärältään laajan palvelun uudistamisessa oli yhdessä tekemisen riemuvoitto .

– Attidon vahvuutena on kyky toimittaa kokonaisratkaisu sisältäen myös teknologia-alustan, ja osoituksena siitä jatkamme palvelun ylläpitäjänä. Onnistumisen taustalla oli myös saumaton yhteistyö asiakkaan projektitiimin kanssa, kertoo Attidon toimitusjohtaja Pasi Matsi.

Suomalaisen Attidon erikoisosaamista on tietojärjestelmien konsultointi, kehittäminen ja optimointi. Attido toteuttaa asiakkaiden tarpeista lähtevät ratkaisut laadukkaasti valmiiksi asti. Tukipalvelut ja suorituskyvyn hallinta ulottuvat ratkaisujen koko elinkaaren yli. Attido toimii Suomessa ja Latviassa. Liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä on noin 100.

Bookmark the permalink.