Kainuun kauppakamariosaston Vuoden Teko -palkinto Transtech Oy:lle

2016-10-13-18_23_47-kiskokalustoesite_fin_lr-pdf-nitro-reader-3

Kainuun kauppakamariosasto on valinnut otanmäkeläisen Transtech Oy:n Vuoden Teko -palkinnon saajaksi. Valintaperusteluissa korostuivat yhtiön onnistuminen liiketoiminnan kääntämisessä kasvuun sekä viimeaikainen kaupallinen menestyminen.

– ”Vuoden Teko -palkintoraadilla oli tänä vuonna miellyttävä työ valita monista palkinnon arvoisista yrityksistä. Kainuussa on useita menestystarinoita ja loppusuoran ehdokkaat osoittavat, että osaamista, halua ja kykyä kehittyä löytyy alueelta. Entistä valoisammat näkymät ovat levinneet usealle toimialalle. Lisää näyttää olevan tulossa.” myhäilee Kainuun kauppakamariosaston puheenjohtaja Juha Tanskanen.

Palkinnon valintaperusteluissa korostuivat Transtechin liiketoiminnan kasvu ja erinomainen tuotekehitys, jotka ovat siivittäneet yhtiön kaupalliseen menestykseen. Transtech on juuri voittanut Tampereen uuden raitiotien kalustohankinnan kilpailutuksen, joka mahdollistaa yli 90 miljoonan euron kaupat ja tietää töitä Otanmäen tehtaassa useaksi vuodeksi.

– ”Transtechin pääomistajaksi tuli runsas vuosi sitten tšekkiläinen Škoda Transportation Group, minkä seurauksena yhtiön edellytykset laajentaa markkina-aluettaan muihin Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan ovat ratkaisevasti parantuneet”, toteaa Transtech Oy:n varatoimitusjohtaja Matti Haapakangas. ”Transtechin oma vakituinen työntekijävahvuus on noin 500 henkilöä, joiden lisäksi Kainuun Otanmäessä sijaitseva tehdas työllistää tälläkin hetkellä runsaat sata tilapäistä työntekijää”, iloitsee Haapakangas.

Transtech on Pohjoismaiden suurin kiskokalustovalmistaja. Yhtiön päätuotteisiin kuuluvat kaksikerroksiset matkustajavaunut, raitiovaunut sekä alihankkijana valmistettavat konepajatuotteet. Transtechin kokonaisvahvuus on tällä hetkellä noin 500 henkilöä. Yhtiö toimittaa nopeudelle 200 km/h suunniteltuja ja painetiiviitä kaksikerroksisia matkustajavaunuja VR-Yhtymä Oy:lle. Helsingin kaupungin liikennelaitokselle Transtech toimittaa 100 % matalalattiaisia ja vapaasti kääntyvillä teleillä varustettuja raitiovaunuja.

Vuoden Teko -palkinto myönnetään vuosittain. Voittajaa valittaessa pääperusteena on merkittävä teko ja panostus Kainuun talousalueen elinvoiman ja vetovoimaisuuden lisäämiseksi. Palkinto jaettiin Kainuun kauppakamariosaston Talousseminaarissa 13.10.2016.

Aiempia Vuoden Teko –palkinnon saajia:

  • v.2015 KAMK
  • v.2014 Kiantama
  • v.2013 Vuokatin Angry Birds -puisto
  • v.2012 Holiday Club Katinkulta
Bookmark the permalink.