Älä seiso turhaan asemalla – Junat Kartalla -sovellus saapui Huawein AppGalleryyn

Junamatkustajille hyödyllinen Junat Kartalla -sovellus on nyt saatavilla Huawein AppGallery-sovelluskaupassa. Kyseessä on kotimainen itsenäinen sovellus, joka tarjoaa monipuolista lisätietoa liikkeellä olevista junista eri puolella Suomea.

 

Junat Kartalla -sovelluksella käyttäjä voi seurata koko Suomen junaliikennettä. Nimensä mukaisesti sovellus näyttää kullakin hetkellä liikkeellä olevat junat kartalla, jolloin oman junavuoron ajantasaisen sijainnin tarkistaminen on helppoa.

Junia voi hakea myös tunnuksen perusteella ja kustakin junasta on tarkistettavissa esimerkiksi nopeudet ja pysähdysasemat. Useimmille tärkeimpänä tietona sovellus näyttää selkeästi minuutteina, mikäli juna on myöhässä, minkä ansiosta matkustaja voi välttää turhaa seisomista asemalla.

Junat Kartalla julkaisi vuoden 2021 lopulla yhteistyössä Huawein kanssa älykellosovelluksen, jotta käyttäjät voivat joustavammin seurata liikennettä ja suunnitella omia reittejä. Vuonna 2022 tavoitteena on jatkaa yhteistyötä ja laajentaa konseptia muuhun julkiseen liikenteeseen, kuten linja-autoihin ja raitiovaunuihin.

Junat Kartalla sovelluksen kehittäjä Touko Peltomaa kuvailee yhteistyötä Huawein kanssa seuraavasti:

“Yhteistyö Huawein kanssa on sujunut erinomaisesti ja olen oppinut prosessin aikana todella paljon. Dialogi on kahdensuuntaista ja Huaweilla on proaktiivinen ote kehittämiseen. Olemme yhdessä onnistuneet laajentamaan Junat Kartalla -palvelun alkuperäistä konseptia paljon laajemmaksi kokonaisuudeksi. On hienoa nähdä, että Huawei tukee kaiken kokoisia kehittäjiä paikallisesti Suomessa.”

Suomen Huawei Mobile Services -tiimin Business Development Manager Tuomas Ylä-Kauttu kertoo yhteistyön Peltomaan kanssa olleen erittäin tehokasta, minkä ansiosta sovellus saatiin AppGalleryyn nopealla aikataululla.

“Kehittäjä Touko Peltomaa osasi selkeästi asiansa. Kysymällä oikeat kysymykset hän sai vastaukset tekniseltä tukitiimiltämme. Yhteistyön lähtökohta oli varmistaa loppukäyttäjille miellyttävä käyttökokemus uusissa Huawein älykelloissa. Junat Kartalla on erinomainen sovellus liikkeessä oleville käyttäjille ja on ilo saada se AppGalleryyn”, Ylä-Kauttu sanoo.

Bookmark the permalink.