AVARN Security toimittaa lähes 1000 valvontakameraa Länsimetron metrohankkeeseen

Länsimetron ensimmäinen rataosuus Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään valmistui marraskuussa 2017. Toisen vaiheen rakentaminen on jo käynnissä, missä ratalinjaa pidennetään Espoon Kivenlahteen saakka. AVARN Security on valittu uuden osuuden lähes 1000 valvontakameran toimittajaksi.

Länsimetro Oy ja AVARN Security allekirjoittivat torstaina 12. joulukuuta sopimuksen koskien valvontakameroiden ja niiden keskuslaitteiden toimitusta, asennusta, huoltoa ja ylläpitoa Länsimetron Matinkylä-Kivenlahti -rataosuudelle. Kamerat tulevat toimimaan osana Länsimetron kattavaa turvallisuusjärjestelmää, mikä takaa metron käyttäjien ja työntekijöiden turvallisuuden kellon ympäri.

– Kamerahankinta on erittäin merkittävä ja oleellinen osa Matinkylä-Kivenlahti -hanketta, jo pelkästään siksi, että viranomaisvaatimus on pitää tiettyä kameravalvontaa koko ajan käynnissä, kertoo Länsimetron tekninen johtaja Raimo Kaunismäki.

Länsimetron uusimmalle rataosuudelle valitut valvontakamerat hyödyntävät muun muassa älykkäitä analytiikkaominaisuuksia. Nykyaikainen turvatekniikka ja kattava valvontakameraverkosto mahdollistavat metron ja rata-alueen perusteellisen valvonnan, jolla ehkäistään riskitilanteita ja minimoidaan mahdollisia onnettomuuksia.

– Tämä on tärkeä ja merkittävä projekti AVARN Securityn turvallisuusteknologialle ja hieno jatkumo vastaaville suurhankkeille, mitä olemme päässeet toimittamaan. Länsimetron uusi rataosuus on mahtava projektikokonaisuus, jossa on hienoa olla mukana, AVARN Securityn toimitusjohtaja Juha Murtopuro kertoo.

Mittava kameraprojekti vaatii niin teknisten- kuin henkilöresurssienkin tarkkaa suunnittelua. Länsimetron uuden rataosuuden rakennusvaiheet kulkevat tiukassa aikataulussa ja kameroiden asennustyö sekä testaus on sovitettava siihen. Matinkylä-Kivenlahti -osuutta rakentaa 38 eri urakoitsijaa ja toimittajaa, joiden kaikkien pitää pystyä toimimaan aikataulussa ja yhteistyössä, jotta hanke etenee suunnitellusti.

– Tämä on tietysti Avarnillekin haastava projekti aikataulullisesti. Projekti on kuitenkin saatu hyvin käyntiin ja ollaan käyty jo tuolla ratalinjalla pitämässä yhteensovituspalavereita. Näyttää, että päästään aikataulussa etenemään, Kaunismäki kertoo.

Bookmark the permalink.