Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtajaksi Pekka Sirviö

Transdev NETTI Pekka Sirvio SMALL_original

Tampereen Raitiotie Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi diplomi-insinööri Pekka Sirviön. Sirviöllä on pitkä kokemus joukkoliikenteen johtotehtävistä, ja hän on esimerkiksi vastannut HKL-Raitioliikenteen johtajana Helsingin kaupungin raitioliikenteen tuottamisesta. Sirviö toimii tällä hetkellä matkustuspalveluja tuottavan Transdev Finland Oy:n toimitusjohtajana.

Pekka Sirviö aloittaa uudessa tehtävässään 1.10.2017, johon asti Tampereen Raitiotie Oy:n vastaavana toimitusjohtajana jatkaa Janne Salonen.

Transdev Finland Oy:n palveluksessa Sirviö on ollut vuodesta 2015. Toimiessaan vuosina 2007–2015 HKL-Raitioliikenteen johtajana Sirviö vastasi Helsingin kaupungin raitioliikenteen operoinnista, kaluston hankinnasta ja ylläpidosta sekä radan ja ajolankaverkon ylläpidosta ja rakentamisesta. Lisäksi Sirviö on toiminut aiemmin Alstom Transportissa, Fiat Ferroviarian Suomen-yksikössä ja Transtech Oy:ssä.

– Pekka Sirviöllä on monipuoliset näytöt joukkoliikenteen eri tehtävistä ja siksi erinomaiset edellytykset johtaa Tampereen Raitiotie Oy:tä mittavassa joukkoliikennehankkeessa ja vastata raitiotiejärjestelmästä liikennöinnin alettua, sanoo Tampereen Raitiotie Oy:n hallituksen puheenjohtaja Asko Koskinen.

– Raitiotie tukee Tampereen kaupungin ja kaupunkialueen kasvua sekä vastaa uusiin liikennetarpeisiin. Raitiotiejärjestelmän rakentaminen on ainutlaatuinen hanke, jossa mukanaolo on kunnia. Toimitusjohtajana pääsen hyödyntämään kokemustani kalustohankinnasta, ylläpidosta, rakentamisesta ja operoinnista sekä tekemään yhteistyötä Tampereen kaupungin eri toimijoiden ja Raitiotieallianssin kanssa tulevaisuuden raitioliikenteen eteen, toteaa Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtajana 1.10.2017 aloittava Pekka Sirviö.

Loppuvuodesta 2016 perustettu Tampereen Raitiotie Oy tulee vastaamaan tilaajan roolissa raitiotieinfrastruktuurin rakentamisesta, kalustohankinnasta ja rahoituksen järjestämisestä sekä myöhemmin raitiotiejärjestelmän toimivuudesta.

Yhtiön tehtävänä on edistää hyvää yhteistyötä Tampereen kaupungin ja Raitiotieallianssin välillä, varmistaa hankkeen kustannusarvion ja aikataulun pitäminen sekä toteuttaa raitiotien rakentaminen turvallisesti ja niin, että töistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa kaupunkilaisille ja alueen yrittäjille. Lisäksi yhtiö on mukana kehittämässä raitiotiestä tulevaisuuden liikennejärjestelmää, joka tukee kaupunkiseudun kasvua.

Bookmark the permalink.